Verksamhetssystemansvarig / QEHS-specialist till Arla – Vimmerby

Har du jobbat med kvalitet i flera år och drivs av förbättrings- och effektiviseringsarbete?  Ta chansen och arbeta med oss på Vimmerby mejeri där du får arbeta med uppgifter av varierande karaktär inom kvalitet, livsmedelssäkerhet och ledningssystem för Arla Foods anläggningar i Vimmerby och Visby. Tillsammans arbetar vi för att hela tiden utvecklas och förbättras för att ligga i framkant. Livsmedelssäkerhet och produktkvalitet prioriteras väldigt högt hos oss. Hos oss kommer du att vara med och driva den fortsatta utvecklingen inom dessa områden.

Vad innebär rollen?

Som Verksamhetssystemsansvarig får du en nyckelroll i vårt livsmedelssäkerhets- och kvalitetsarbete. Du ska vara med och utveckla, underhålla och optimera verksamhetssystemet på Arla Foods anläggningar i Vimmerby och Visby. I det dagliga arbetet får du bland annat ansvara för ledningssystemet för livsmedelssäkerhet FSSC 22000, Kosher, Halal och EU-ekologiskt, samt stötta i arbetet med miljöledningssystemet ISO 14001. I detta ingår bland annat att leda livsmedelssäkerhetsgruppens arbete, genomföra kontinuerliga internrevisioner, samordna externa revisioner och kundbesök, hantera frågeställningar från kollegor och kunder, vara kontaktperson mot myndigheter, sköta vårt dokumenthanteringssystem Centuri och undervisa dina kollegor i livsmedelssäkerhet och systemhantering. Du kommer även att delta i projekt och annat förändringsarbete på mejeriet.

Du kommer att vara en del av ett QEHS-team som stöttar vår verksamhet på mejerierna i Vimmerby och Visby. Du rapporterar till QEHS Manager och tillsammans med övriga kollegor arbetar vi för att hela tiden utvecklas och förbättras för att vi ska ligga i framkant.

Vem är du?

Du har en högskoleutbildning inom mikrobiologi, kemi, livsmedelsvetenskap eller motsvarande, som du kombinerar med erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Dessutom har du erfarenhet från livsmedelsindustrin eller närliggande bransch, gärna i kombination med laboratoriearbete och kvalitetssystem. Det är viktigt att du har goda datorkunskaper, att du talar och skriver obehindrat på svenska och engelska och att du har viljan att förstå grundläggande danska.

Vi värderar även dina personliga egenskaper högt. Utmärkande för dig är din positiva inställning, noggrannhet och ditt ordningssinne. Du är inte rädd för att ta ansvar och har förmågan att få saker och ting att hända, samtidigt som du sprider engagemang bland dina medarbetare. Du har också lätt för att växla från ett helhetsperspektiv till noggrann detaljgranskning. Är du dessutom driven, kommunikativ, utåtriktad, kan arbeta långsiktigt och brinner för kvalitetsarbete? Då kan det här vara rätt roll för dig!

Vad erbjuder vi?

Arla är ett globalt bondeägt företag som arbetar ”från bondgården till tallriken”. Vi är marknadsledare inom vårt område och stolta över vår verksamhet som genomsyras av mångfald och stora ambitioner. En välkomnande företagskultur som skapar arbetsglädje är viktigt för oss och vi månar om att ge våra anställda utmanande arbetsuppgifter och goda utvecklingsmöjligheter.

På Vimmerby och Visby Mejeri producerar vi mjölkpulver till livsmedelsindustrin, inklusive barnmatstillverkare, i olika delar av världen, bland annat i Kina, Mellanöstern och Afrika. Våra kunder har höga krav på kvalitet och livsmedelssäkerhet och vi har därför ett nära samarbete med våra kunder.

Create the future – Grow with Arla

Ansökan och kontakt
Är du den vi söker? Ansök redan idag!  Sista ansökningsdag är 30 november 2019 men urval och intervjuer sker löpande. Observera att tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum. För frågor angående tjänsten kontakta Herman Drotz, QEHS Manager på  072-1577821. Facklig representant Peter Sandberg, Unionen, 076-8725767.

Ansök via denna länk 

#LI-DNP

Sweden