Underhållschef / Maintenance Manager till Arla - Kvibille

Är du trygg  och tekniskt kunnig person som vill arbeta med underhåll inom livsmedelsindustrin?  Brinner du för att uppnå resultat och bygga en stark och effektivt underhållsorganisation?  Vi söker en Underhållschef till Kvibille Mejeri.  I rollen kommer du leda ett kunnigt och engagerat team och bidra till framgångsrik utveckling av våra processer. Vill du ta dig an en utmanande roll i en spännande bransch kan det här vara rätt roll för dig.  

På Kvibille Mejeri är vi cirka 80 kollegor som producerar ca 3500 ton. ost som består av Sveriges kända Kvibille Cheddar & Kvibille Ädel.  Vi är ett specialmejeri som tillverkar Kvibille varumärket – Cheddar & Ädel ost. 

Vad innebär rollen
Som Underhållschef kommer du att ha ansvar för 5 underhålls tekniker. Du kommer att ingå i mejeriets ledningsgrupp där du i samverkan med övriga medlemmar bidrar med din områdesexpertis såväl som ett helhetsperspektiv på verksamheten. Du rapporterar till Site Manager.   I ditt ansvarsområde ingår att:

  • Skapa en bra arbetsmiljö som inspirerar till utveckling av mejeriets säkerhets-, kvalitets-och effektivitetsarbete
  • Leda arbetet i  avdelningen och leverera hög maskintillgänglighet 
  • Säkerställa rätt kompetens och bemanning på såväl kort som lång sikt.
  • Sätta tydliga mål och skapa resultat genom ett proaktivt agerande och strukturerat tillvägagångsätt.
  • Samarbeta med olika funktioner på mejeriet och tillsammans utveckla verksamheten.

Som en del av ledningsgruppen kommer du ha en viktig roll i lokala projekt och aktiviteter. LEAN är en viktig del i vårt sätt att arbeta och vi lägger stor vikt på både kunskap och erfarenhet inom området. Vidare säkerställer du att vi når våra mål mht där  säkerhet och kontinuerlig utveckling är en förutsättning för att förbättra anläggningens tekniska tillgänglighet på ett kostnadseffektivt och säkert sätt.

I din dagliga agenda ingår arbetsledning, planering och prioritering av avdelningens arbete tillsammans med våra produktionsavdelningar. I det ingår även att stötta dina medarbetare med problemlösningar samt att driva  projekt. Det blir även ditt ansvar att se till att vår avdelning har rätt kompetens och resurser genom kompetensutveckling och ett nätverk med entreprenörer.

Vem är du?
Vi ser gärna att du har en högskoleutbildning med stark inriktning mot teknik, alternativt att du erhållit motsvarande kunskap genom din arbetslivserfarenhet. Du har erfarenhet av underhållsarbete och är van att leda personal. Vidare har du god datorvana, erfarenhet av underhålls- och verksamhetssystem. 

Du trivs i en roll där du får bidra med din tekniska kompetens, problemlösningsförmåga och där du får växla mellan strategiska och operativa uppgifter. Du skapar förutsättningar för att nå uppställda mål, utmana status quo och ser resultatet som ett kvitto på att du och dina medarbetare har gjort ett bra jobb. Som ledare är du tydlig och ser möjligheter framför problem. Du ser sambandet mellan att arbeta målfokuserat och bygga en stark organisation.

Du har troligen en examen som teknisk ingenjör med minst 3 års erfarenhet som ledare inom process- eller tillverkningsindustrin. Förutom din ledarskapskompetens, har du goda kunskaper om standarder för kvalitet, arbetsmiljö och förbättringsarbete. Du har även goda kunskaper i engelska och svenska, i både tal och skrift.

Vad erbjuder vi?
Arla är ett globalt bondeägt företag som arbetar ”från bondgården till tallriken”. Vi är marknadsledare inom vårt område och stolta över vår verksamhet som genomsyras av mångfald och stora ambitioner. En välkomnande företagskultur som skapar arbetsglädje är viktigt för oss och vi är måna om att ge våra anställda utmanande arbetsuppgifter och goda utvecklingsmöjligheter.

Create the future – Grow with Arla

Application and contact
Är du den vi söker? På grund av semester kommer vi att påbörja urvalsprocessen i augusti, men ansök gärna redan idag! Sista ansökningsdag är d.23 augusti. Har du några frågor om tjänsten, vänligen kontakta Site Manager Thelma Banzon på telefon +46706940602.

Ansök via denna länk

#LI-DNP

Sweden