Transport Team Leader, Göteborg

Är du vår nästa Transport Team Leader inom ARLA Inbound Logistics? Ta då chansen och anta utmaningen som ansvarig för optimering och utveckling av vårt logistikflöde. Du kommer ingå ett team på 15 personer och tack vare ditt driv kommer den populära färskvaran mjölk förflyttas på ett effektivt sätt från våra ARLA bönder till våra mejerier.

Optimera och planera
Inbound Logistics ansvarar för insamling av  omkring 2 miljoner ton mjölk per år,  från mjölkleverantörer och leverans till våra 12 ARLA mejerier i Sverige. Vi har verksamhet från Götaland i söder till Ångermanland i norr och finns representerade på olika platser i Sverige. Ditt huvuduppdrag blir att utveckla och optimera logistikflödet tillsammans med kontrakterade åkerier, men också att driva interna projekt i olika omfattningar. Tjänsten ansvarar också för delmoment i inköpsprocessen, vilket skapar en intressent bredd och helhetsbild. Tjänsten omfattar inte personalansvar. Tjänsten geografiska placering är önskvärt Göteborg, men är flexibel och kräver vissa resor.

Övergripande ansvarsområden

  • Optimering av rutter för mjölkinsamling
  • Planering och uppföljning av vissa transportkostnader
  • Behjälplig vid avtalsförhandlingar med anlitade åkerier

Du kommer ingå i Inbound Logistics, samt i projekt med inriktning mot optimering av transporter och allokering av mjölkråvara. Det här ger dig stora möjligheter att både bredda ditt nätverk och fördjupa din kompetens inom området och bygga en bra plattform för en framtida karriär inom Arla.

Erfarenhet och kompetens  
För att lyckas i denna roll ser vi gärna att du har en högskoleutbildning inom logistik eller motsvarande alternativt att du har inhämtat denna kunskap från erfarenhet i en liknande roll. Detta kombinerar du med kunskaper i IT baserade optimering och planeringsverktyg, samt IT-kunskaper inom SAP och Microsoft Office. Det är också meriterande om du har kunskap från mejeribranschen och/eller lantbruk. För att lyckas behöver du vara både självgående och innovativ samtidigt som du är strukturerad och analytisk. Du har en god kommunikativ förmåga och god social kompetens. Du trivs i en roll där du får leda och ta ansvar, men också utveckla verksamheten till att nå framtida resultat. Vi förutsätter att du har goda kunskaper i såväl svenska som engelska, i tal och skrift.

Ansökan och kontakt
Ansök senast 27/8-2017. För ytterligare information om tjänsten, välkommen att kontakta David Redin, Transport Manager, på tel: +46 73-423 20 76. 

Ansök via denna länk 

*LI-HF

Sweden