Teamledare till Laboratoriet på Arla - Linköping

Gillar du att vara operativ och jobba nära dina medarbetare? Trivs du med att arbeta i ett högt tempo och har god planerings- och problemlösningsförmåga? Kan du bidra med ett högt kvalitetstänk och har ett intresse för förbättringsarbete? Då är detta kanske rollen för dig!  

Till Arla Foods Linköping söker vi nu en Teamledare som vill vara med på resan när vi skapar framtidens mejeri. Har du ambitionen och viljan att fortsätta driva denna utveckling så kan vi erbjuda dig en givande ledarskapsutmaning med fokus på personal, utveckling, processer och kvalitetsarbete.

På Linköping Mejeri är vi cirka 275 kollegor som producerar 225 Mio kg mejeriprodukter per år.  Vi är ett specialmejeri som tillverkar yoghurt, matlagningsprodukter, laktosfria produkter både som egna 
varumärken men även private label.  Vi är ett dynamiskt mejeri under stor utveckling (50-100 nya 
produkter om året) och  har därför mycket nära samarbete med våra kunder. Här tillverkas bland annat 
laktosfri mjölk, fil och yoghurt liksom en rad andra specialprodukter främst på mjölk från Östgötska 
gårdar. Linköpings mejeri ligger i framkant när det gäller miljön. Här får man all sin energi från Tekniska verken i Linköping som levererar ånga av biobränsle till mejeriet.

Vad innebär rollen?

Som Teamledare för Laboratoriet på Arla kommer du att tillhöra QEHS teamet. I ditt ansvarsområde ingår att:

  • Leda ett team på 10 personer
  • Vara kontaktperson för laboratoriet för hela mejeriet.
  • Ansvara för den dagliga driften av laboratorium och säkerställa att alla analyser sker i tid.
  • Delta i kvalitetsutredningar och beslut
  • Vara involverad i olika förändrings- och förbättringsprojekt.

Du kommer jobba vanliga kontorstider, men då ditt team jobbar i skift kommer vissa aktiviteter ske utanför vanlig arbetstid.

Vem är du?

Vi söker dig som har en utbildning inom kemi, bioteknik eller liknande och som troligen har erfarenhet från laboratoriearbete samt från liknande industri/produktionsmiljö. För att lyckas i rollen tror vi även att du har ledarskapserfarenhet och är duktig på att engagera och motivera ditt team. Du behärskar det svenska och engelska språket i tal och skrift.

För att trivas i rollen som teamledare är du van vid att fatta beslut, driva effektivitet och följa upp resultat. Du är en person som har god samarbetsförmåga och du är en skicklig kommunikatör som har förmågan att situationsanpassa ditt ledarskap för att nå fram. Som person trivs du allra bäst i en snabb och omväxlande miljö, där du ständigt utmanas och utvecklas som ledare.

Vad erbjuder vi?

Arla är ett globalt bondeägt företag som arbetar ”från bondgården till tallriken”. Vi är marknadsledare inom vårt område och stolta över vår verksamhet som genomsyras av mångfald och stora ambitioner. En välkomnande företagskultur som skapar arbetsglädje är viktigt för oss och vi månar om att ge våra anställda utmanande arbetsuppgifter och goda utvecklingsmöjligheter.

Create the future – Grow with Arla

Ansökan och kontakt

Är du den vi söker? Ansök redan idag! Sista ansökningsdag är d.20 februari 2019  men urval sker löpande. Har du några frågor om tjänsten, vänligen kontakta Caroline Wange, QEHS Manager  på 073-362 93 57.

Please apply via this link.

Sweden