Teamlead / Gruppledare med ansvar som vice lagerchef, Stockholm Mejeri - Stockholm

Vi letar efter en passionerad och strukturerad vice kyllagerchef med mycket energi och drivkraft. I din roll kommer du att leda ett eget team bestående av cirka operativa 20 medarbetare som Teamlead. Utöver detta kommer du även ha en viktig roll i att utveckla vår lagerverksamhet och fungera som ställföreträdande kyllagerchef i din roll som vice kyllagerchef.

“Du kommer att ha en extremt viktig roll i att leda och utveckla vår lagerverksamhet. För rätt kandidat så är detta en fantastisk möjlighet att få kombinera arbetet med att leda och utveckla ett eget team av medarbetare samtidigt som du arbetar med att stärka hela vår lagerverksamhet i olika förbättringsprojekt i en roll där du arbetar tätt tillsammans med mejeriets ledning.”, säger Kyllagerchef Christian Algemo.

Stockholm och Sundsvall Mejeri är organiserat i ett kluster. Mejerierna har tre huvuduppgifter; produktion, kyllager och distribution. Supportfunktioner som Underhåll, Teknik, Kvalitet, HR och Finans stödjer båda mejeriverksamheterna. Totalt finns mer än 600 medarbetare på Stockholm Mejeri. Vi producerar 200 miljoner kg och distribuerar 330 miljoner kg mejeriprodukter per år. Grunden i vår verksamhet är produktion och distribution av färska mejeriprodukter som inkluderar mjölk, grädde, fil och gräddfil. Vårt kyllager har cirka 200 heltidsanställda och ytterligare cirka 80 deltidsanställda medarbetare.

Din roll
Du ingår i kyllagrets ledningsgrupp och rapporterar till kyllagerchefen. Arbetet är förlagt under dagtid.

I din roll som Teamlead har du följande ansvarsområden för ditt team:

 • Bemanning och fördelning av arbetsuppgifter
 • Daglig coachning och ledning av lagerpersonal så arbetet utförs på optimalt sätt
 • Personalrelaterade frågor i egenskap av ledighet, lönerevision, prestations- och utvecklingsdialog mm
 • Verka för att lagret når uppsatta nyckeltal och levererar enligt plan
 • Löpande informera personalen om förändringar och verksamhetskritiska nyckeltal
 • Rekrytering av nya medarbetare

 I din roll som vice kyllagerchef kommer ditt arbete och fokusområde att vara flexibelt utefter verksamhetens behov samtidigt som det finns några grundläggande ansvarsområden som är centrala:

 • Ansvar som ställföreträdande kyllagerchef
 • Samarbete med lagerchef för att förbättra nyckeltalen inom arbetsmiljö, kvalitet, service och produktivitet
 • Optimera materialstyrning, materialflöde och godshantering
 • Initiera och driva det kontinuerliga förbättringsarbetet för att effektivisera vår lagerverksamhet samt leda förbättringsprojekt i lagerverksamheten

I ditt dagliga arbete så kommer du att kombinera ett operativt fokus på genomförande med ett strategiskt tankesätt. Du kommer att arbeta tätt med ledningen för våra mejerier i Stockholm och Sundsvall samt med andra centrala logistikfunktioner inom Arla.

Vem är du?
Du har en civilingenjörsexamen eller motsvarande högskolutbildning inom logistik eller supply chain. Kanske är du i början av din karriär, har arbetat några år och vill bygga en gedigen erfarenhet av att leda och utveckla en verksamhet med stora personalgrupper. Du är ansvarstagande, prestigelös och tydlig i ditt ledarskap. Du är nyfiken och intresserad av lära dig nya saker. Du har en god förståelse för varuflöden och IT. Du är driven och positiv samtidigt som du har lätt för att strukturera ditt arbete. En mycket god kommunikations- och samarbetsförmåga samt en förmåga att inspirera och engagera andra är grundläggande för denna roll.

Du arbetar i Microsoft Office, känner dig bekväm att arbeta med olika datorprogram samt pratar och skriver engelska väl.

Vad kan vi erbjuda?

 • En spännande arbetsplats med högt tempo
 • Ett härligt team med högt i tak och stora ambitioner
 • Ett självständigt arbete där du har möjlighet till att påverka och sätta agendan framåt
 • Att du får leda förändringsarbete från start till mål

På Arla så värdesätter vi din personliga utveckling högt och vår ambition är att utveckla våra talanger. Vi tror att vår positiva atmosfär kommer att ta fram det bästa i dig. Du kommer också till ett välkänt globalt företag som är marknadsledande inom mejeriprodukter med många möjligheter.

Ansökan och kontakt
Om du vill ta möjligheten att gå med i vårt team där du får mycket ansvar från start, ansök då till tjänsten senast 2017-08-20. Urval och intervjuer pågår löpande.

Välkommen att kontakta Christian Algemo , Senior Warehouse Manager, 070-461 22 62 eller Angelica Moland, HR Business Partner, 070-943 42 87 för mer information om tjänsten.

Ansök via denna länk

#LI-DNP

Sweden