Senior Key Account Manager, ICA BSM - Stockholm

Har du vad som krävs för att axla en nyckelroll hos Arla, som är marknadsledande och drivande inom en oerhört spännande bransch? Har du strategisk höjd, ett analytiskt sinne, gedigen FMCG-erfarenhet samt ett stort driv och ett genuint engagemang i att bygga långsiktiga relationer? Då vill vi prata med dig! Vi söker nu en skicklig Senior Key Account Manager som vill vara med och ta ägandeskap för en av våra viktigaste kunder och driva vår gemensamma affär till nästa nivå.

Som Senior Key Account Manager hos Arla får du möjlighet att arbeta tillsammans med Sveriges största kedjor inom dagligvaruhandeln. Med våra tvärfunktionella och kompetenta Team är vi en mycket uppskattad partner i arbetet med att utveckla kategorierna tillsammans med våra kunder. Vår breda produktportfölj fyller en stor och viktig del inom svensk dagligvaruhandel. Inom Arla ryms såväl professionalitet som passion under ett och samma tak vilket gör att det för rätt person finns mycket goda möjligheter till en framgångsrik, utvecklande och spännande miljö inom bolaget.

Om rollen

I rollen som Senior Key Account Manager på Arla är du övergripande ansvarig för ett affärsområde och driver det tillsammans med en av våra viktigaste nyckelkunder. Du har fullt P&L-ansvar och tar ett ägandeskap och ansvar för affären.

Övergripande ansvarsområden ingår:

 • Utveckla kundstrategier och identifiera, planera och säkra implementering av aktiviteter i linje med Arlas tillväxtambitioner och som bidrar till att driva kategoritillväxt hos kunden
 • Utveckla och bygga långsiktiga relationer med kunden för att driva lönsam tillväxt
 • Driva förhandlingar på central nivå
 • Vara den interna experten på kunden och säkerställa engagemang hos teamet för att uppnå högsta kundnöjdhet via bästa service
 • Säkerställa informationsflöde om t.ex. kampanjer, nyheter och förändringar i sortimentet
 • Rekommendera kunden produkter och service som gynnar kundens utveckling
 • Optimera investeringar med hänsyn till produktmix och volym
 • Ta ägandeskap och ansvar för affären

Du rapporterar till Customer Director och tjänsten är placerad i Stockholm.

Din bakgrund

 • Du har ca. 7-10 års erfarenhet inom kommersiella FMCG-roller, ett antal år som KAM inom FMCG, gärna livsmedel.
 • Du har framgångsrikt arbetat med strategisk försäljning och du har erfarenhet av att bygga goda och långsiktiga kundrelationer.
 • Du kan påvisa starka resultat av egna initiativ och förhandlingar du har drivit på central nivå.
 • Du har erfarenhet av att omsätta insikter till praktiskt genomförande och du är van vid att arbeta strukturerat med analys och följa upp KPI:er.
 • Du har mycket goda kunskaper i Office-paketet och är flytande i såväl svenska som engelska.
 • Du har akademisk/högre utbildning motsvarande Masternivå

Personliga egenskaper

Som person är du affärsorienterad med en stark analytisk sida. Du tar egna initiativ och har ett enormt driv med fokus på att nå mål och skapa enastående resultat. Ditt engagemang för kunden och affären gör att du ser möjligheter i varje utmaning. Din positiva inställning sprider energi och bidrar till en god teamkänsla och ett gott samarbete. Med ditt holistiska synsätt har du förmåga att prioritera och planera ditt arbete väl. Du tar också ansvar och ägarskap för dina kunder vilket bidrar till att du skapar resultat utöver det vanliga!

Om Arla

Arla är ett mångsidigt, internationellt företag fullt med utvecklingsmöjligheter. Vi är ett bondeägt kooperativ och arbetar för våra ägare, bönderna, med uppdraget att säkra bästa möjliga värde för den mjölk de producerar. För oss inom Arla är mjölk naturens bästa livsmedel. Vi är stolta över att kunna förädla den till yoghurt, ost, smör och många andra mejeriprodukter till glädje och nytta för miljontals människor runt om i världen. Vi kombinerar traditionellt hantverkskunnande med teknik i världsklass och är noga med att ta hänsyn till naturen genom hela produktionskedjan, från gården till ditt kök.

För att söka

Känner du att rollen stämmer in på dig, ansök redan idag! Vi arbetar med löpande urval och vill gärna ha din ansökan snarast möjligt. För mer information om rollen, vänligen kontakta Jens Olsson, 072-359 59 93.

Arla

With 19.000 employees, production facilities in 14 countries and sales offices in a further 20 countries, Arla develops, produces, markets, sells and distributes dairy products worldwide. It is the world's fourth largest dairy company, the world's largest producer of organic dairy products and the leader in sustainable and fossil free distribution. In Sweden, Arla Foods is the market leader in dairy and one of the main food production companies. Being a strong partner for customers in both established and new sales channels is key to ensuring the business grows. https://www.arla.se/

 Please apply via the LINK

 #LI-DNP

Sweden