QEHS-Manager till Arla - Kalmar

Har du jobbat med kvalitet, miljö och säkerhet i flera år?  Ta chansen och arbeta med oss på Kalmar Mejeri, där vi alltid strävar efter att ligga i framkant. Hos oss kommer du att ansvara för att driva den fortsatta utveckling inom hela QEHS området - Quality, Environment, Health & Safety.

Fokus på en säker arbetsmiljö och rätt kvalitet.
Arbetsmiljö, livsmedelssäkerhet, kvalitet och miljö prioriteras väldigt högt hos oss. Det blir din uppgift att säkra förankring och genomförande av verksamhetsplan för avdelningen samt agera support till chefer, ledare och övriga i organisationen. Du kommer att ansvara för vårt laboratorium och de medarbetare som finns där samt en kvalitetskoordinator, totalt ca 5 personer. Utöver det kommer du även ansvara för vår kökspersonal.

Då du till din hjälp har en medarbetare som jobbar med kvalité kommer du i ditt uppdrag fokusera mer på EHS-delarna. Dock blir produktkvalitet en viktig del av ditt uppdrag där du kommer ha det övergripande ansvaret för våra kvalitetsledningssystem (bl.a. FSSC 22000). Inom miljö kommer du ansvara för vårt miljöledningssystem (ISO 14001). Och du kommer ha det övergripande ansvaret för vidareutveckling av vår beteendebaserade arbetsmiljö.

Du kommer att arbeta aktivt i livsmedelssäkerhetsgruppen, arbetsmiljökommittén samt delta i Arla gemensamma nätverk och grupper inom QEHS området.  Du ingår i mejeriets ledningsgrupp. Kontakt med myndigheter inom QEHS området kommer också att ingå i dina arbetsuppgifter. Tillsammans arbetar vi för att hela tiden utvecklas och förbättras. För att vi ska ligga i framkant.

Driven ingenjör och ledare som brinner för QEHS
Vi ser gärna att du har arbetat inom dessa områden i flera år och förmodligen har du också en relevant utbildning. Förhoppningsvis med koppling till livsmedel eller kemi. Självklart har du dessutom mycket goda kunskaper i svenska och engelska.

Du är en driven och initiativrik ledare som har lätt för att samarbeta med andra. Du har också en stark förmåga att kommunicera och påverka/utveckla andra. Med andra ord brinner du för kvalitet, miljö, hälsa och säkerhet och har både viljan och förmågan att driva utvecklingen av dina ansvarsområden.   

Vad erbjuder vi?
Arla är ett globalt bondeägt företag som arbetar ”från bondgården till tallriken”. Vi är marknadsledare inom vårt område och stolta över vår verksamhet som genomsyras av mångfald och stora ambitioner. En välkomnande företagskultur som skapar arbetsglädje är viktigt för oss och vi månar om att ge våra anställda utmanande arbetsuppgifter och goda utvecklingsmöjligheter.

Arla Foods Kalmar är landets största tillverkare av stor rund ost. I Produktionen, som uppgår till cirka 15 000 ton ost per år, ingår bl.a. ostarna Arla Herrgård, Arla Präst, Arla Grevé och Arla Svecia. I Kalmar är vi idag cirka 100 medarbetare, och produktionen pågår dygnet runt.

Create the future – Grow with Arla

Ansökan och kontakt
Sista ansökningsdag är 21 juni 2019 men urval och intervjuer sker löpande. Välkommen att kontakta Nick Christensen, Site Director, 0734231761 för mer information om tjänsten.

Ansök via denna länk

 

#LI-DNP

Sweden