QA-tekniker / Kvalitetstekniker till Arla – Vimmerby

Har du jobbat med kvalitet i flera år och drivs du av förbättrings- och effektiviseringsarbete?   Ta chansen och arbeta med oss på Vimmerby mejeri där du får arbeta med uppgifter av varierande karaktär inom kvalitet för hela mejeriet. Tillsammans arbetar vi för att hela tiden utvecklas och förbättras för att mejeriet ska ligga i framkant och livsmedelssäkerhet och produktkvalitet prioriteras väldigt högt. Hos oss kommer du att vara med och driva den fortsatta kvalitetsutvecklingen.

Vad innebär rollen?

Livsmedelssäkerhet och produktkvalitet prioriteras väldigt högt hos oss. Det blir din uppgift att säkra att dessa perspektiv integreras i vår verksamhet samt agera support till chefer, ledare och övriga i organisationen. Du kommer att arbeta med och utveckla vårt kvalitetsledningssystem. Vi är certifierade enligt bl.a. FSSC 22000, Kosher, Halal och EU-ekologiskt.

En mycket viktig del för att passa i rollen är intresse för produktion och olika processers påverkan på kvalitet och livsmedelssäkerhet. Du jobbar bland annat med att driva och medverka i förbättringsarbeten där vi använder LEAN-verktyg, delta i revisioner, arbeta med hygien och mikrobiologiska frågor, stötta och utbilda mejeriets personal etc. Kontakt med kunder och myndigheter kommer också att ingå i dina arbetsuppgifter, liksom att delta i projekt och annat förändringsarbete på mejeriet.

Du kommer att vara en del av ett QEHS-team som stöttar vår verksamhet på mejerierna i Vimmerby och Visby. Du rapporterar till QEHS Manager och tillsammans med övriga kollegor arbetar vi för att hela tiden utvecklas och förbättras för att vi ska ligga i framkant.

Vem är du?

Du har en högskoleutbildning inom livsmedelsteknik, mikrobiologi, kemi eller motsvarande, som du kombinerar med erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Du talar och skriver obehindrat på svenska och har mycket goda kunskaper i engelska.

Vi värderar även dina personliga egenskaper högt. Du trivs i, och bidrar till, goda samarbeten och strävar alltid efter att utveckla och förbättra både ditt eget arbete och vår verksamhet. Är du dessutom driven, kommunikativ, utåtriktad, kan arbeta långsiktigt och brinner för kvalitetsarbete? Då kan det här vara rätt roll för dig!

Vad erbjuder vi?

Arla är ett globalt bondeägt företag som arbetar ”från bondgården till tallriken”. Vi är marknadsledare inom vårt område och stolta över vår verksamhet som genomsyras av mångfald och stora ambitioner. En välkomnande företagskultur som skapar arbetsglädje är viktigt för oss och vi månar om att ge våra anställda utmanande arbetsuppgifter och goda utvecklingsmöjligheter.

På Vimmerby och Visby Mejeri producerar vi mjölkpulver till livsmedelsindustrin, inklusive barnmatstillverkare, i olika delar av världen, bland annat i Kina, Mellanöstern och Afrika. Våra kunder har höga krav på kvalitet och livsmedelssäkerhet och vi har därför ett nära samarbete med våra kunder.

Create the future – Grow with Arla

Ansökan och kontakt

Är du den vi söker? Ansök redan idag!  Sista ansökningsdag är 31 oktober 2019 men urval och intervjuer sker löpande. För frågor angående tjänsten kontakta Herman Drotz, Tf. QEHS Manager på  072-1577821. Facklig representant Peter Sandberg, Unionen, 076-8725767.

Ansök via denna länk  

#LI-DNP

Sweden