Projektledare / Project Manager - Vimmerby

Brinner du för projektledning och produktionsteknik samt trivs i en omväxlande vardag? Vi söker nu en erfaren Projektledare / Project Manager som vill leda investeringsprojekt och tekniska förbättringsprojekt på Arla foods mejeri i Vimmerby. Rollen ingår i PTU-avdelningen (Produkt och teknikutveckling) som ansvarar för att driva investeringsprojekt, tekniska förbättringsprojekt samt att implementera LEAN på mejeriet.

Vad innebär rollen?
På Vimmerby Mejeri är vi cirka 90 personer som arbetar med att producera helmjölks- och skummjölkspulver som huvudsakligen säljas till andra livsmedelstillverkare som gör bakverk, barnmat och mejeriprodukter. Våra kunder finns i olika delar av världen bland annat i Kina, Mellanöstern och Afrika.

Som projektledare inom PTU kommer du främst arbeta med att driva investeringsprojekt. Det kan vara ny processutrustning, förpackningsutrustning eller annan teknisk utrustning som skall implementeras. Det är ditt ansvar att driva projektet från start till mål enligt uppsatt tid, budget och kvalitet. Projekten inkluderar förstudie, upprättande av tekniska kravspecifikationer, upphandling av utrustning med leverantörer, installation samt verifiering av prestanda på utrustningen.

Du kommer också att arbeta med förbättringsprojekt som inte nödvändigtvis omfattar en investering utan som bygger på att förbättra/optimera en utrustning/arbetssätt som redan finns på mejeriet. Genom LEAN-arbetet identifieras förbättringar av samtliga medarbetare på mejeriet och vissa genomförs av PTU.  Som Project Manager har du självklart många kontaktytor internt och du kommer även att ha en tät kontakt med olika leverantörer.

Vem är du?
Vi söker dig som har erfarenhet av teknisk projektledning. Erfarenhet från livsmedels eller processindustri är en merit. För att lyckas i rollen tror vi att du har en ingenjörsexamen inom kemiteknik, maskinteknik, elteknik samt dokumenterad erfarenhet som projektledare för större investeringsprojekt med budgetansvar.

Som person är du strukturerad och målinriktad. Det är din uppgift att hantera olika önskemål från intressenter samtidigt som du driver projekten framåt. I din kontakt med projektmedlemmar, leverantörer och intressenter skapar du goda relationer och du har en god kommunikationsförmåga.

Det är också en merit om du är Certifierad projektledare och om du har erfarenhet av LEAN.

Vad erbjuder vi?
Arla är ett globalt bondeägt företag som arbetar ”från bondgården till tallriken”. Vi är marknadsledare inom vårt område och stolta över vår verksamhet som genomsyras av mångfald och stora ambitioner. En välkomnande företagskultur som skapar arbetsglädje är viktigt för oss och vi månar om att ge våra anställda utmanande arbetsuppgifter och goda utvecklingsmöjligheter.

Create the future – Grow with Arla

Ansökan och kontakt
Är du den vi söker? Ansök redan idag! Sista ansökningsdag är 9 maj 2019 men intervjuer och urval sker löpande. Har du några frågor om tjänsten, vänligen kontakta PTD Manager Mikael Sjöblom på telefon 0721613344.

Please apply via this link.

#LI-DNP

Sweden