Projektledare / Project Manager till Arla - Stockholm

Brinner du för projektledning och produktionsteknik samt trivs i en omväxlande vardag? Vi söker nu en erfaren Projektledare / Project Manager som vill leda investeringsprojekt och tekniska förbättringsprojekt på Stockholm mejeri i Kallhäll. Rollen ingår i PTU-avdelningen (Produktionsteknik och utveckling) som ansvarar för att driva investeringsprojekt, tekniska förbättringsprojekt samt att implementera LEAN på mejeriet.

Vad innebär rollen?

På Stockholm Mejeri är vi cirka 650 kollegor som producerar och distribuerar närmare 350 miljoner kg mejeriprodukter per år. Grunden i vår verksamhet är produktion och distribution av färska mejeriprodukter som inkluderar mjölk, grädde, fil och gräddfil.

Som projektledare inom PTU kommer du främst att arbeta med att driva investeringsprojekt. Det kan vara ny processutrustning, förpackningsutrustning eller annan teknisk utrustning som skall implementeras. Det är ditt ansvar att driva projektet från start till mål enligt uppsatt tid, budget och kvalitet. Projekten inkluderar förstudie, upprättande av tekniska kravspecifikationer, upphandling av utrustning med leverantörer, installation samt verifiering av prestanda på utrustningen.

Du kommer också att arbeta med förbättringsprojekt som inte nödvändigtvis omfattar en investering utan som bygger på att förbättra/optimera en utrustning/arbetssätt som redan finns på mejeriet. Genom LEAN-arbetet identifieras förbättringar av samtliga medarbetare på mejeriet och vissa genomförs av PTU. 

Du kommer att ingå i ett litet team om 3 personer och rapporterar till PTU Manager. Som Project Manager har du självklart många kontaktytor internt och du kommer även att ha en del kontakt med olika leverantörer. Då avdelningen även ansvarar för PTU i Sundsvall kan tjänsten även omfatta resor dit.

Vem är du?

Vi söker dig som har erfarenhet av teknisk projektledning, antagligen inom processindustri. För att lyckas i rollen tror vi att du har en Civilingenjörsexamen inom kemiteknik, maskinteknik eller liknande samt dokumenterad erfarenhet som projektledare för större investeringsprojekt med budgetansvar.

Som person är du strukturerad och målinriktad. Det är din uppgift att hantera olika önskemål från intressenter samtidigt som du driver projekten framåt. I din kontakt med projektmedlemmar, leverantörer och intressenter skapar du goda relationer och du har en god kommunikationsförmåga.

Det är en stor merit om du är Certifierad projektledare och om du har erfarenhet av LEAN.

Vad erbjuder vi?

Arla är ett globalt bondeägt företag som arbetar ”från bondgården till tallriken”. Vi är marknadsledare inom vårt område och stolta över vår verksamhet som genomsyras av mångfald och stora ambitioner. En välkomnande företagskultur som skapar arbetsglädje är viktigt för oss och vi månar om att ge våra anställda utmanande arbetsuppgifter och goda utvecklingsmöjligheter.

Ansökan och kontakt

På grund av semester kommer vi att påbörja urvalsprocessen i augusti, men ansök gärna redan idag! Sista ansökningsdag är d.15 augusti. Har du några frågor om tjänsten, vänligen kontakta PTU Manager Jonas Bredin på telefon 0733877013.

Please apply via this link.

Sweden