Processoperatör - Vimmerby

Till vårt mejeri i Vimmerby söker vi processoperatörer. I rollen som processoperatör kommer du att arbeta med mottagning och behandling av mjölk, indunstning samt torkning av mjölk med vidstående arbetsuppgifter. All produktionsutrustning styrs av moderna processystem.
Du kommer att ingå i självständiga team, och rapportera till Teamledare Process.
Arbetstid är kontinuerligt fem skift.

Några av de viktigaste arbetsuppgifterna är:

• Övervakning och hantering av maskin- och processutrustning från start till stopp inklusive rengöring.

• Aktivt medverka i förbättringsarbete.

• Utföra fastställda analyser.

• Rapportera och dokumentera produktions- och produktdata i datasystem.

• Utföra hygien/städarbete enligt gällande krav och instruktioner.

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper

Du har gärna eftergymnasial utbildning med inriktning mot processteknik-/automation och några års erfarenhet av att arbeta med produktionsutrustning (inklusive styrsystem) och process optimering, helst inom mejeriteknik eller livsmedelsproduktion. Driften är helautomatisk vilket kräver goda kunskaper, känsla och förståelse för automatiska processer. Erfarenhet av indunstning-, tork och automatiska processer inom livsmedelsindustrin är meriterande. Du har goda kunskaper i svenska och grundläggande kunskaper i engelska.

Som person är du ansvarstagande och noggrann med förmågan att planera och i samverkan med andra ta snabba beslut vid produktionsförändringar. Du har förmågan att skapa goda relationer både internt och externt och trivs både med att samarbeta med dina kollegor och självständigt ta dig an arbetsuppgifter. För att trivas i rollen som processoperatör behöver du även ha viljan att hela tiden fortsätta utvecklas och trivas med att arbeta i skift eftersom det ingår i tjänsten.

Ansökan och kontakt

Tjänsten är tillsvidare anställning med ett grundschema på kontinuerligt fem-skift. Vi kommer  hålla intervjuer löpande under ansökningstiden med tillträde snarast.

Sista ansökningsdatum är 2019-10-01.

För mer information om tjänsten var vänlig och ring Teamledare Malin Johansson telefon 0708-288905 . 

Facklig kontaktperson för LIVS är Benny Alvarsson  telefon 0721-577835.

Vänligen sök via länken

Om Vimmerby Mejeri                                                          

På Vimmerby Mejeri är vi cirka 80 kollegor som producerar cirka 510 miljoner kilo mjölk per år. Anläggningen som är Arlas modernaste mjölkpulveranläggning tar hand om en stor del av det svenska mjölköverskottet. För att göra ett kilo mjölkpulver behövs 8 till 10 kilo mjölk. Mjölken kommer främst från Arlagårdar i regionen. I Vimmerby tillverkas helmjölks- och skummjölkspulver i olika kvaliteter för att huvudsakligen säljas till andra livsmedelstillverkare som gör bakverk, barnmat, mejeriprodukter mm runt om i världen.

Sweden