Miljö- & Arbetsmiljösamordnare till Arla - Östersund

Trivs du i en bred roll där var dag sällan är den andra lik? Vill du vara med och utveckla vårt miljö- och arbetsmiljöarbete?Vi söker dig som vill engagera chefer och medarbetare i arbetet kring miljö och arbetsmiljö där vi tillsammans jobbar för hållbarhet och att arbetsmiljön ska vara sund, säker och trivsam.

Om jobbet

I Jämtland finns cirka 84 mjölkgårdar som levererar mjölk till vårt mejeri. Vi är Arlas nordligaste mejeri och har omkring 60 anställda som tillsammans producerar ost och vassleprotein koncentrat.

Hållbara medarbetare som är trygga och mår bra och att arbeta med att ständigt förbättra och effektivisera våra processer är några av hörnstenarna i Arlas verksamhet.

På Arla Foods Östersund är vi 65 anställda som tillsammans producerar och vassleprotein koncentrat. På mejeriet finns 7 enhetschefer och i dagsläget 5 skyddsombud och ett huvudskyddsombud som alla är engagerade i arbetsmiljöarbetet. 


I din roll ingår att:

  • Samordna miljöfrågor. I detta ligger att arbeta för att mejeriets miljömål uppnås, att upprätthålla certifiering enligt ISO 14001, att rapportera och följa upp nyckelparametrar och ta fram beslutsunderlag till ledningen. Kontakt med tillsynsmyndigheter
  • Lagefterlevnad miljö, bevaka att verksamheten uppfyller lagkrav, tillståndskrav och genomför periodiska besiktningar.
  • Samordna arbetsmiljöfrågor. I detta ligger att planera, koordinera och utveckla det systematiska arbetsmiljöarbetet.
  • Lagefterlevnad arbetsmiljö, bevaka att verksamheten uppfyller lagkrav.
  • Planera och genomföra utbildningar inom miljö och arbetsmiljö.
  • Stödja chefer och ledning med centrala arbetsuppgifter inom miljö och arbetsmiljö. I detta ligger att bistå med risk och konsekvensanalyser samt att arbeta med ständiga förbättringar
  • Implementera Arlas globala standarder

Som miljö och arbetsmiljösamordnare är du en del av QEHS avdelningen som består av 4 personer.

Du kommer att rapportera till QEHS Manager men kommer även jobba i nära samarbete med övriga funktioner på mejeriet.

Vem är du?

Du har:

  • Relevant högskoleutbildning
  • Några års erfarenhet av miljö/arbetsmiljö arbete inom livsmedel-, process-, eller tillverkningsindustri.
  • Behärskar svenska och engelska i tal och skrift

Vi tror att du är en person som vill sätta fokus på miljö och arbetsmiljöarbetet. Med en positiv grundinställning tar du dig an nya utmaningar och omsätter dina fackkunskaper i verksamheten på ett praktiskt och lösningsfokuserat sätt. För att lyckas i rollen bör du även kunna axla bredden i dina arbetsuppgifter – från att ha ett helhetsperspektiv till att på ett noggrant sätt leverera bland annat och rapporter. Du drivs av att förbättra och effektivisera ditt arbetsområde och kan på ett tydligt och pedagogiskt sätt förmedla

Vad erbjuder vi?

Arla är ett globalt bondeägt företag som arbetar ”från bondgården till tallriken”. Vi är marknadsledare inom vårt område och stolta över vår verksamhet som genomsyras av mångfald och stora ambitioner. En välkomnande företagskultur som skapar arbetsglädje är viktigt för oss och vi månar om att ge våra anställda utmanande arbetsuppgifter och goda utvecklingsmöjligheter.

Create the future – Grow with Arla

Ansökan och kontakt

Sista ansökningsdag är d.27 oktober, men vi kommer at kolla igenom och behandla ansökningar löpande.  Välkommen att kontakta Cathrine Lindman, QEHS Manager, på tel. +46 72 368 92 17, för mer information om tjänsten. 

Ansök via denna länk

#LI-DNP

Sweden