Marketing Manager Arla - Nijkerk

Ben jij innovatief en onderscheidend, een merkdenker pur sang? Weet je wat er in de markt speelt en kun jij daar op inspelen als geen ander? Is het jouw ambitie om de lokale koers te bepalen van een groot, internationaal merk? Durf je de status quo te challengen en weet je een organisatie te inspireren en mee te nemen in jouw aansprekende visie? Dan is dit de functie voor jou! We zijn op zoek naar een ambitieuze en ondernemende

Marketing Manager Arla, Nijkerk

Binnen Nederland is Arla Foods in de categorie dagverse zuivel volop aan het groeien. We hebben aansprekende merken die we succesvol in de Nederlandse markt zetten. Denk bijvoorbeeld aan Melkunie, Castello, Apetina, Lurpak en natuurlijk Arla. Arla is het grootste biologische zuivelmerk in Nederland en heeft een stormachtige ontwikkeling meegemaakt sinds de introductie op de Nederlandse markt in 2009. Zo hebben Arla Biologisch, Lactofree en natuurlijk Arla skyr de harten van de consument veroverd. Van alle merken die Arla Foods heeft is Arla het snelst groeiende.

De functie

In deze functie ben je eindverantwoordelijk voor het merk Arla en de categorie Yoghurt. Als Marketing Manager geeft je op innemende wijze leiding aan je team van 4, bestaande uit 1 Junior Brandmanager, 2 Brandmanagers en een Senior Brandmanager. Je voelt goed aan wat in de markt speelt en weet hoe daarop in te spelen. Je hebt een duidelijke, onafhankelijke visie en weet deze door te vertalen naar concrete acties die vernieuwen, constant challengen en verandering brengen. Daarmee laat je het merk strategisch verder groeien in een richting die jij bepaalt in samenspraak met het Europese merk team. Je hebt de vrijheid zelf proposities te ontwikkelen, maar je kan ook putten uit de resources die de Europese organisatie Arla te bieden heeft. Lokaal werk je in een Brand Team samen met Sales Customer marketing, Finance en Demand Planning voor het bepalen en behalen van het jaarplan. Zo lever je een essentiële en optimale bijdrage aan het financiële resultaat van Arla Foods BV.

Arla is jouw kindje, maar binnen de rol ben je tevens verantwoordelijk voor de categorie Yoghurt. Deze verantwoordelijkheid is merk-overstijgend. Dit betekent dat je samen met de Category Development manager de lange termijn categorie visie ontwikkelt en hoe alle merken inclusief Private Label daarin spelen. Dit brengt een complexiteit met zich mee die je aanspreekt vanuit ervaring.

Je profiel

Je hebt een afgeronde WO-opleiding richting Marketing. Daarnaast heb je 7-10+ jaar ervaring als Senior Marketeer in de FMCG-sector. Idealiter heb je ervaring in een andere discipline bijvoorbeeld Sales of Trade Marketing. Je verstaat je vak, je bent een echte teamplayer en hebt een ondernemende mentaliteit waarmee je dingen voor elkaar krijgt. Je hebt eerder succesvol merken en proposities gemanaged en die doorvertaald naar alle p’s. Je hebt eerder direct reports gemanaged. Je hebt ruime ervaring met effectief communiceren in een internationale Matrix-organisatie. Je weet mensen mee te krijgen én snelheid te behouden. Je kerncompetenties liggen op het vlak van leiderschap, resultaatgerichtheid en commercieel denken. Daarnaast heb je passie voor je vak en voor je merk.

Wij bieden

Een uitdagende, veelzijdige functie, waarbij je werkzaam zult zijn met een enthousiast team en binnen een ondernemende, open cultuur met korte lijnen. We bieden uitstekende arbeidsvoorwaarden binnen een organisatie volop doorgroeimogelijkheden, zowel nationaal als internationaal. Let op: het betreft een fulltime functie!

Reageren

Interesse? Reageer dan voor 21 januari aanstaande. Bij vragen kun je contact opnemen met Dirkjan Boels op 06-50506603.

Interesse? Solliciteer via deze LINK

 

Netherlands