Laborant till Arla - Linköping

Har du jobbat inom kvalitet med laboratoriearbete i flera år?  Ta chansen och arbeta med oss på Linköping Mejeri, här strävar vi alltid efter att ligga i framkant. Hos oss kommer du att vara en del av QEHS-avdelningen, där labbet består av 8 personer.

På Linköping Mejeri är vi cirka 275 kollegor som producerar 225 Mio kg mejeriprodukter per år.  Vi är ett specialmejeri som tillverkar yoghurt, matlagningsprodukter, laktosfria produkter både som egna varumärken men även private label, främst på mjölk från Östgötska gårdar.

Vad innebär rollen?

I arbetet ingår att göra analyser på färdig produkt, processteg och anläggning gällande bland annat:

  • Sensorik
  • Mikrobiologi
  • Kemi (bl.a. fetthalt, laktoshalt)
  • Fysikaliska analyser (bl.a. viskositet)

Du förväntas rapportera när analysresultat avviker från våra normer. Arbetet innefattar också att registrera resultat och hämta ut data från labdatasystemet SAP-QM samt skötsel och kontroll av diverse laboratorieinstrument. I arbetet ingår även kontakt med andra avdelningar på mejeriet vid uppföljning av analysresultat eller provtagning i produktionen. En mycket viktig del för att passa i rollen är förmåga att kunna samarbeta och att arbeta under varierande förutsättningar, då arbetet ibland sker i högt tempo. Du har god prioriteringsförmåga och trivs med rutinarbete.

Labbet är öppet varje dag, 6-20, och det ingår skiftarbete i tjänsten.

Vem är du?
Du har utbildning inom laboratorieteknik inom kemi/biologi eller motsvarande, som du kombinerar med erfarenhet från att ha arbetat med liknande arbetsuppgifter. Erfarenhet från tillverkande livsmedelsindustri är ett plus. Du talar och skriver obehindrat på både svenska och engelska.

Vi värderar även dina personliga egenskaper högt. Du trivs i, och bidrar till, goda samarbeten och strävar alltid efter att utveckla och förbättra både ditt eget arbete och vår verksamhet. Du är dessutom noggrann, ansvarsfull och har en positiv grundinställning och bidrar till ett bra arbetsklimat.

Vad erbjuder vi?
Arla är ett globalt bondeägt företag som arbetar ”från bondgården till tallriken”. Vi är marknadsledare inom vårt område och stolta över vår verksamhet som genomsyras av mångfald och stora ambitioner. En välkomnande företagskultur som skapar arbetsglädje är viktigt för oss och vi månar om att ge våra anställda utmanande arbetsuppgifter och goda utvecklingsmöjligheter.

Create the future – Grow with Arla

Ansökan och kontakt
Är du den vi söker? Ansök redan idag! Sista ansökningsdag är 12 maj men urval sker löpande. Har du några frågor om tjänsten, vänligen kontakta Caroline Wange, QEHS Manager  på 073-362 93 57.

Please apply via this link

#LI-DNI

Sweden