Laborant / Ansvarig för Verksamhetssystem, Arla - Visby

Är du en systematisk person och drivs av förbättrings- och effektiviseringsarbete?  Ta chansen och ar-beta med oss på Visby mejeri, där får du arbeta med uppgifter av varierande karaktär inom kvalitet, livsmedelssäkerhet, miljö och ledningssystem. Vi arbetar för att hela tiden utveckla och förbättra oss för att ligga i framkant. Arbetsmiljö, livsmedelssäkerhet, produktkvalitet och miljö prioriteras väldigt högt hos oss. Hos oss kommer du att vara med och driva den fortsatta utvecklingen inom dessa områ-den. 

Vad innebär rollen?
Som laborant kommer du att tillsammans med dina kollegor att utföra analyser på våra produkter och bidra till att utveckla vårt kvalitetsarbete. I drifts-laboratoriet, som består av 4 anställda, så analyseras våra  råvaror och slutprodukter för att säkerställa att produkterna som når våra kunder har en hög och jämn kvalitet. I ditt arbete kommer du framförallt att arbeta självständigt enligt föreskrivna kontroll-planer med analyser inom mikrobiologi, fysik och kemi. Du jobbar även med att kvalitetssäkra utrust-ning och analyser.

Som ansvarig för Verksamhetssystemet får du en nyckelroll i vårt livsmedelssäkerhets- och miljöar-bete. Du ska vara med och utveckla, underhålla och optimera verksamhetssystemet på Arla Foods i Visby. Du får ansvara för ledningssy-stemet för livsmedelssäkerhet FSSC 22000, Kosher, Halal samt miljöledningssystemet ISO 14001. I detta ingår bland annat att genomföra internrevisioner, samordna externa revisioner och kundbesök, hantera frågeställningar från kollegor, kunder och vara kontaktperson mot myndigheter. Du kommer även att delta i projekt och annat förändringsarbete på mejeriet.

Du kommer att vara en del av ett QEHS-team som stöttar vår verksamhet på mejerierna i Vimmerby och Visby. 

Vem är du?
Du har en högskoleutbildning inom t.ex. mikrobiologi, kemi, livsmedelsvetenskap eller erfarenhet av liknande arbetsuppgifter från t.ex. livsmedelsindustrin eller liknande.
Det är viktigt att du har goda datorkunskaper, att du talar och skriver obehindrat på svenska och eng-elska och att du har viljan att förstå grundläggande danska.

Vi värderar även dina personliga egenskaper högt. Utmärkande för dig är din positiva inställning, nog-grannhet och ditt ordningssinne. Du är inte rädd för att ta ansvar och har förmågan att få saker och ting att hända, samtidigt som du sprider engagemang bland dina   kollegor. Du har också lätt för att växla från ett helhetsperspektiv till noggrann detaljgranskning. Är du dessutom driven, kommunikativ, utåt-riktad, kan arbeta långsiktigt och brinner för kvalitets- och miljöarbete?  Då kan det här vara rätt roll för dig.

Vad erbjuder vi?
Vi erbjuder subventionerad lunch (via riks-kortet), eget gym, friskvårdsbidrag mm.  Vi är en arbetsplats där Hälsa och Säkerhet alltid är i focus.

Arla är ett globalt bondeägt företag som arbetar ”från bondgården till tallriken”. Vi är marknadsledare inom vårt område och stolta över vår verksamhet som genomsyras av mångfald och stora ambitioner. En välkomnande företagskultur som skapar arbetsglädje är viktigt för oss och vi månar om att ge våra anställda utmanande arbetsuppgifter och goda utvecklingsmöjligheter. 

På Visby Mejeri producerar vi mjölkpulver till livsmedelsindustrin i olika delar av världen samt kon-sumtionsmjölk till den gotländska marknaden. Våra kunder har höga krav på kvalitet och livsmedels-säkerhet.

Create the future – Grow with Arla

Ansökan och kontakt
Är du den vi söker?  Ansök redan idag !  Sista ansökningsdag är den 20 december 2019 men urval och intervjuer kommer att sker löpande. Observera att tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.  Välkommen att kontakta  Leif Edman,  Lab/HS manager på telefon 073-4174729 för mer information om tjänsten.  Facklig representant Peter Sandberg, Unionen, 076-8725767.

Ansök via denna länk

#LI-DNP

Sweden