Kvalitetsspecialist / Quality Coordinator till Arla - Linköping

Har du erfarenhet av arbete med kvalitet inom livsmedelsindustrin och drivs du av förbättrings- och effektiviseringsarbete? Då är du välkommen till Linköpings mejeri där du får arbeta med uppgifter av varierande karaktär inom kvalitet för hela mejeriet. Tillsammans arbetar vi för att hela tiden utvecklas och förbättras för att mejeriet ska ligga i framkant och livsmedelssäkerhet och produktkvalitet prioriteras väldigt högt hos oss.

På Linköping Mejeri är vi cirka 275 kollegor som producerar 225 Mio kg mejeriprodukter per år.  Vi är ett specialmejeri som tillverkar yoghurt, matlagningsprodukter, laktosfria produkter både som egna
varumärken men även private label.  Vi är ett dynamiskt mejeri under stor utveckling (50-100 nya
produkter om året) och  har därför mycket nära samarbete med våra kunder. Här tillverkas bland annat
laktosfri mjölk, fil och yoghurt liksom en rad andra specialprodukter främst på mjölk från Östgötska
gårdar. Linköpings mejeri ligger i framkant när det gäller miljön. Här får man all sin energi från Tekniska verken i Linköping som levererar ånga av biobränsle till mejeriet.

Vad innebär rollen?

På Linköping mejeri blir du en del av QEHS-avdelningen. Avdelningen växer och specialisterna utökas med en person till ett team på fyra personer. Totalt består avdelningen av 16 personer. För att passa i rollen är intresse för produktion och olika processers påverkan på kvalitet och livsmedelssäkerhet viktig. Som Kvalitetsspecialist blir säkring av produktkvalitet ett viktigt uppdrag där du kommer arbeta och utveckla vårt kvalitetsledningssystem där vi är certifierade enligt bl.a. BRC 8, SMQS 4.2. Du jobbar bland annat med att driva och medverka i förbättringsarbeten internt och externt där vi använder LEAN-verktyg i arbetet, delta i vårt HACCP-team, hantering av reklamationer, ansvara för interna och externa revisioner, mikrobiologiska frågor, stötta och utbilda mejeriets personal etc. Kontakt med myndigheter inom Q-området kommer också att ingå i dina arbetsuppgifter, liksom delta i implementering av nya produkter på mejeriet.

 

Vem är du?

Du som söker har troligen en högskoleutbildning inom kemi/livsmedelsteknik eller motsvarande, som du kombinerar med erfarenhet från att ha arbetat med liknande arbetsuppgifter. Erfarenhet från tillverkande livsmedelsindustri är självklart ett stort plus. Har du tidigare arbetat på mejeri är det meriterande. Du talar och skriver obehindrat på både svenska och engelska.

Vi värderar även dina personliga egenskaper högt. Du trivs i, och bidrar till, goda samarbeten och strävar alltid efter att utveckla och förbättra både ditt eget arbete och vår verksamhet. Är du dessutom driven, kommunikativ, utåtriktad, kan arbeta långsiktigt och brinner för kvalitetsarbete? Då kan det här vara rätt roll för dig!

Vad erbjuder vi?

Arla är ett globalt bondeägt företag som arbetar ”från bondgården till tallriken”. Vi är marknadsledare inom vårt område och stolta över vår verksamhet som genomsyras av mångfald och stora ambitioner. En välkomnande företagskultur som skapar arbetsglädje är viktigt för oss och vi månar om att ge våra anställda utmanande arbetsuppgifter och goda utvecklingsmöjligheter.

Create the future – Grow with Arla

Ansökan och kontakt

Är du den vi söker? Ansök redan idag! Sista ansökningsdag är 29 mars 2019 men urval sker löpande. Har du några frågor om tjänsten, vänligen kontakta Caroline Wange, QEHS Manager  på 073-362 93 57.

Please apply via this link.

#LI-DNP

Sweden