Koordinator / Production Administrator,Mejeri Stockholm - Sundsvall

Vi letar efter en passionerad och strukturerad Produktionsadministratör med mycket energi och drivkraft. I din roll kommer du att stödja vår verksamhet och ledningsteamet med centrala arbetsuppgifter som att hantera och samordna rekrytering, koordinera våra utbildningsinsatser, samordna och bevaka några av våra centrala HR-processer och arbeta med att säkra bra information till våra medarbetare.

“Du kommer att ha en extremt viktig roll i att leda och koordinera några av våra viktiga tvärfunktionella processer för vår verksamhet. För rätt kandidat så är detta en fantastisk möjlighet att få arbeta med spännande områden riktade mot att stärka våra medarbetare samtidigt som du får möjlighet att lära dig om tillverkningsindustri och logistik i en roll där du arbetar tätt tillsammans med ledningen.”, säger Site Director Martin Stangdell

Stockholm och Sundsvall Mejeri är organiserat i ett kluster. Mejerierna har tre huvuduppgifter; produktion, kyllager och distribution. Supportfunktioner som Underhåll, Teknik, Kvalitet, HR och Finans stödjer båda mejeriverksamheterna. Totalt finns mer än 800 medarbetare på våra mejerier. Tillsammans producerar vi 220 miljoner kg och distribuerar 380 miljoner kg mejeriprodukter per år. Grunden i vår verksamhet är produktion och distribution av färska mejeriprodukter som inkluderar mjölk, grädde, fil och gräddfil.

Driven administratör och informatör
Du kommer att arbeta tätt med ledningen för våra mejerier och rapportera direkt till Site Director. Vår HR Business Partner kommer att vara en av dina viktiga kontaktytor. Din bas kommer att vara på Stockholm Mejeri, men du kommer vid behov att resa till Sundsvall för att även stötta teamet på plats.

Ditt arbete och fokusområde kommer att vara flexibelt utefter verksamhetens behov samtidigt som det finns några grundläggande ansvarsområden inom personal- och kommunikationsområdet som du kommer att ansvara för fullt ut;

  • Leda och hantera vår rekrytering av kollektivanställda tillsammans med chefer och ledare. Totalt rekryterar vi över 150 medarbetare per år. Bland annat för att täcka ledighetsperioder.
  • Koordinera och administrera vårt kompetens- och utbildningsbehov. Det innebär rent praktiskt att du administrerar en översikt av våra medarbetares utbildning och utvecklar kompetensen hos våra medarbetare genom att föreslå utbildningsinsatser och koordinera så att utbildning genomförs.
  • Koordinera nyckelprocesser inom personalområdet som sjukfrånvaro och rehabilitering tillsammans med chefer, ledare och vår företagshälsovård.
  • Stödja genomförande av policies och regelverk.
  • Äga och utveckla vår kommunikation som inkluderar vårt intranät, nyhetsbrev och från tid till annan stödja med att arrangera personalmöten.

I ditt dagliga arbete så kommer du att kombinera ett strategiskt tankesätt med ett operativt fokus på genomförande

Vem är du?

Du har troligtvis en universitetsutbildning inom HR eller kommunikation. Kanske är du i början av din karriär och vill bygga en gedigen erfarenhet av att arbeta med stora personalgrupper. Du är nyfiken och intresserad av lära dig nya saker. Du är driven och positiv samtidigt som du har lätt för att strukturera ditt arbete. En mycket god kommunikations- och samarbetsförmåga är grundläggande för denna roll.

Du arbetar i Microsoft Office, känner dig bekväm att arbeta med olika datorprogram samt pratar och skriver engelska väl.

Vad kan vi erbjuda?

  • En spännande arbetsplats med högt tempo
  • Ett härligt team med högt i tak och stora ambitioner
  • Ett självständigt arbete där du har möjlighet till att påverka och sätta agendan framåt

På Arla så värdesätter vi din personliga utveckling högt och vår ambition är att utveckla våra talanger. Vi tror att vår positiva atmosfär kommer att ta fram det bästa i dig. Du kommer också till ett välkänt globalt företag som är marknadsledande inom mejeriprodukter med många möjligheter.

Ansökan och kontakt

Om du vill ta möjligheten att gå med i vårt team där du får mycket ansvar från start, ansök då till tjänsten senast 19-12-2018.

Välkommen att kontakta Martin Stangdell , Site Director, 070-297 31 33 eller Angelica Moland, HR Business Partner, 070-943 42 87 för mer information om tjänsten.

Ansök via den här länken

#LI-DNP 

Sweden