Junior Customer Marketing Manager - Stockholm

Vill du vara med och utveckla försäljningen och marknadsföringen för våra välkända Arla varumärken? Till det svenska Customer Marketing teamet söker vi en lagspelare som gillar sales & marketing men också analyser.  Arbetet omfattar välkända varumärken som t ex Arla Svenskt Smör, Bregott & Keso® Cottage Cheese.

Just nu söker vi en Junior Customer Marketing Manager som vill arbeta 80 – 100 %

Fokus på shopper och kund

Customer Marketing är länken mellan marketing och sales. Samtidigt som du sitter i marketing teamet, tillhör du expertis teamet Customer Marketing inom Sales.  Du får det bästa att två världar, dvs ta vidare kategori-, och varumärkesplaner inkl produktnyheter tillsammans med Sales till våra kunder och butiker. I teamet finns kollegor som customer marketing managers med ansvar för olika kategorier t ex ost, yoghurt och matlagningsprodukter, men också category manager med fokus på kunder och space managers.

Rollen innebär att du arbetar med ett brett kontaktnät inom marketing, sales, med våra kunder och andra externa partners. Vi jobbar i team och utvecklar hela tiden olika verktyg så att vi kan bli förstå nuläget bättre och skapa nya förbättrade planer och aktiviteter. Analysarbete (4P) är viktig del, likväl som att skapa säljande presentationer och säljande aktiviteter till våra kunder och butiker.

Denna tjänst är på 80% - 100% och tjänsten innebär att supporta resterande team.

Arbetsuppgifter: Utveckla shopper marketing planer, förstå kund- och shopper insikter, utveckla och genomföra lanseringsplaner för handeln, skapa relationer med kunder, utveckla starka kategori- och produktpresentationer, planera effektiva butiksaktiviteter, analysarbete (4P) med flera olika källor och verktyg. Dessutom blir du företrädare för dina produktkategorier i olika forum.

Affärsmässig, driven och kommunikativ

Du har en civilekonomutbildning eller motsvarande inom försäljning och/eller marknadsföring. Du är nyexaminerad med arbetslivserfarenhet från arbete inom marketing och/eller sales från leverantör eller retailer sidan med insikter om shopper marketing. Du har en god analysförmåga och har du vana vid att arbeta i ACNielsen och att driva strategi- och analysprojekt är det meriterande.

För att trivas i rollen som Customer Marketing Manager behöver du ha förmågan att bearbeta information om försäljning och lönsamhet samt att väga effekterna av olika säljinsatser mot varandra. Ett affärsmässigt fokus, ett analytiskt tänk och en god kommunikativ förmåga är också viktigt. Vidare är du van vid att hålla presentationer och förenkla komplicerade analyser på ett lättförståeligt sätt.

Sist men inte minst, du är en entusiastisk lagspelare som gillar att arbeta självständigt under eget ansvar. Du är driven och skapar din struktur och planering så att du når dina och teamets uppsatta mål.

Vårt erbjudande

Vi erbjuder dig att jobba i vårt härligt Customer Marketing team i en organisation full av ambition och starka varumärken.  Möjligheter finns att utvecklas i olika riktningar, antingen inom sales eller marketing. Customer Marketing teamet fick en intern utmärkelse för bästa prestation 2016 och har lett till förbättrade samarbeten tillsammans med våra kunder.

Som anställd hos Arla Foods får du tillgång till flera förmåner som t ex flexibla arbetstider, friskvårdsbidrag, subventionerad lunch via rikskuponger.

Ansökan och kontakt

Ansök så snart som möjligt. När vi har fått tillräckligt med kandidater så stänger vi ned rekryteringen. Ansök via länken.

#LI-DNP

Sweden