HR Business Partner, Vimmerby/ Visby

Har du ett starkt driv, förmågan att agera med ett arbetsgivarperspektiv samt erfarenhet av HR-processer från ett internationellt bolag? Då kan det här vara rätt utmaning för dig. Som HR Business Partner får du arbeta brett med HR-frågor, driva och utveckla vårt lokala HR-arbete samt förankra HR-perspektivet både operativt och strategiskt. Med andra ord kan du se fram emot en spännande resa hos oss.

Du kommer att ha ett HR Business Partner-ansvar för våra mejerier i Vimmerby och Visby där du också kommer att sitta med i ledningsgrupperna. Din placering är förslagsvis på vårt mejeri i Vimmerby, alternativt på vårt mejeri i Visby eller Linköping. Jobbet kommer innebära resor där du förväntas befinna dig 2 dagar per vecka i Vimmerby och 3 dagar per månad på Visby mejeri. Övrig tid kan du jobba på distans från något av de nämnda mejerierna ovan.   

Förändring, utveckling och utmaning
Gemensamt för både Vimmerby och Visby mejeri är att de tillverkar mjölkpulver. Vimmerby mejeri är Arlas modernaste mjölkpulveranläggning och tar hand om en stor del av det svenska mjölköverskottet. I Vimmerby tillverkas helmjölks- och skummjölkspulver i olika kvaliteter för att huvudsakligen säljas till andra livsmedelstillverkare som gör bakverk, barnmat, mejeriprodukter mm runt om i världen. Visby mejeri får cirka 140 miljoner liter mjölk från drygt 170 Gotländska Arlabönder som sedan förädlas till olika mjölksorter för varumärket Arla Ko®, i en alldeles egen och lokal förpackningsdesign inspirerad av de gamla kalkstenshusen på Gotland. Här tillverkas även andra produkter såsom grädde och, som tidigare nämnt, mjölkpulver.

Som HR Business Partner blir en del av Supply Chain HR i Sverige och kommer arbeta i ett team med andra HR Business Partners som erbjuder professionellt stöd till  Supply Chain-organisationen i Sverige. Du får ta dig an operativa och strategiska uppgifter parallellt. Det innebär, bland annat, att driva och utveckla det lokala HR-arbetet genom att implementera våra HR-processer inom exempelvis Performance & Talent Management. Frågor gällande fackliga relationer, arbetsrätt, personalpolicy, arbetsmiljö och rehabilitering, kommer också bli del av ditt arbete. Du rapporterar till HR Director Supply Chain SE.

På våra mejerier har vi ett stort fokus på att optimera vår verksamhet och utveckla våra ledare. Vi arbetar enligt Lean. Här kommer du få stora möjligheter att utmana både våra processer och rutiner samt bidra till ständiga förbättringar.

Med passion för HR och utvecklande utmaningar
För att lyckas i denna roll ser vi att du har en högskoleutbildning inom HR och minst fem års erfarenhet från liknande arbete med fokus på utveckling av människor och organisation alt erfarenhet som motsvarar utbildningskravet. Det är meriterande om du även har arbetat med HR-processer inom ett större internationellt bolag och har erfarenhet av förhandlingsarbete och anpassning av HR-processer till lokal verksamhet. Erfarenhet från HR inom produktion är också en stark merit. Du har goda IT-kunskaper och god administrativ förmåga. Eftersom du kommer ingå i en global organisation, behöver du kunna tala och skriva obehindrat på engelska och svenska.

Du är en positiv och lyhörd lagspelare som vågar tänka nytt. Du ser eventuella problem som utvecklande utmaningar snarare än hinder. Dessutom har du ett proaktivt och konsultativt förhållningssätt, en god kommunikativ förmåga och god social kompetens. Det gör att du driver förändringsarbete på ett ödmjukt och pedagogiskt sätt. Att du har lätt för att skapa goda och professionella relationer på alla organisatoriska nivåer är också en självklarhet.

Ansökan och kontakt
Ansök senast 2017-08-31. Välkommen att kontakta HR Director Supply Chain SE, Cecilia Wirén på 0734-23 25 92 för mer information om tjänsten.

Ansök via denna länk  

*LI-HF

Sweden

Hi visitor from the United States

We have detected you are coming from a location inside the United States.
Do you wish to visit arla.com (this site) or proceed to arlafoodsusa.com?