HR Business Partner Supply Chain - Götene

Har du ett starkt driv, förmågan att agera med ett arbetsgivarperspektiv samt erfarenhet av HR-processer från ett internationellt bolag? Då kan det här vara rätt utmaning för dig. Som HRBP får du arbeta brett med HR-frågor, driva och utveckla vårt lokala HR-arbete samt förankra HR-perspektivet operativt. Med andra ord kan du se fram emot en spännande resa hos oss. 

Din placering kommer att vara i Götene och du kommer att ha ett HR Business Partner-ansvar för våra mejerier i Götene och Falköping, där du också kommer att sitta med i ledningsgrupperna. Jobbet innebär resor till Falköping sammanlagt ca tre-sju dagar per månad.

Vad innebär rollen?

Du blir en del av Supply Chain HR i Sverige och kommer arbeta i ett team med andra HR kollegor som erbjuder professionellt stöd till Supply Chain-organisationen i Sverige. Du får ta dig an operativa uppgifter lokalt såsom ledarcoaching, organisationsutveckling, rehab och rekryteringsfrågor. Frågor gällande fackliga relationer, arbetsrätt, personalpolicy och arbetsmiljö, kommer också bli del av ditt arbete. På våra mejerier har vi ett stort fokus på att optimera vår verksamhet och utveckla våra ledare. Vi arbetar enligt Lean. Här kommer du få stora möjligheter att utmana både våra processer och rutiner samt bidra till ständiga förbättringar.  Du och linjecheferna får stöd från Arlas gemensamma servicecenter i administrativa frågor vilket gör att du själv i stor grad kan påverka på vilket sätt du vill stödja den lokala verksamheten. Dessutom får du stor möjlighet att påverka hur det gemensamma HR-arbetet skall bedrivas i Sverige. Du rapporterar till Supply Chain HR Director.

Vem är du?

För att lyckas behöver du ha en solid HR bakgrund med fokus på utveckling av människor och organisation. Det är meriterande om du även har arbetat med HR-processer inom ett större internationellt bolag och har erfarenhet av förhandlingsarbete och anpassning av HR-processer till lokal verksamhet. Du har goda IT-kunskaper och god administrativ förmåga.

Du är en positiv och lyhörd lagspelare som vågar tänka nytt. Du ser eventuella problem som utvecklande utmaningar snarare än hinder. Dessutom har du ett proaktivt och konsultativt förhållningssätt, en god kommunikativ förmåga och god social kompetens. Det gör att du driver förändringsarbete på ett ödmjukt och pedagogiskt sätt. Att du har lätt för att skapa goda förtroendefulla och professionella relationer på alla organisatoriska nivåer är också en självklarhet. 

Ansökan och kontakt

Ansök redan idag så vi plockar ned annonsen så fort som vi har hittat rätt kandidat. Välkommen att kontakta Talent Sourcing Consultant, Gustaw Lindhall, på Gustaw.Lindhall@arlafoods.com

Ansök via denna länk 

 #LI-DNP

Sweden