HR Business Partner Logistics - Stockholm

Har du en resultatinriktad approach, förmågan att engagera andra, samt erfarenhet av driva HR-processer inom ett internationellt bolag? Då kan det här vara rätt utmaning för dig. Som HR Business Partner inom Arla får du arbeta med ett brett spektrum av HR-frågor, driva och utveckla vårt lokala HR-arbete samt förankra de globala HR-perspektivet operativt.

I denna roll kommer du att ansvara för Arla Sverige Logistics där vi idag har ett stort fokus på hållbarhet, ledarskap och personalutveckling. Din placering kommer att vara på Arlas huvudkontor i Stockholm, och du kommer att stötta ett 20-tal chefer inom Supply Chain och Logistik. Resor till våra olika sajter förekommer.

Vad innebär rollen?
Du blir en del av Arla HR i Sverige och kommer arbeta i ett team med andra HR kollegor som erbjuder professionellt stöd till Supply Chain-organisationen i Sverige. Du får ta dig an uppgifter lokalt, såsom rehab, organisationsförändringar, samt driva och implementera våra interna HR-processer. Frågor gällande fackliga relationer, arbetsrätt, personalpolicy och arbetsmiljö, kommer också bli del av ditt arbete. Utöver detta kommer du även att ha möjligheten att involvera dig i både strategiskt och operativt förändringsarbete såväl lokalt som globalt.  I rollen som HR Business Partner rapporterar till Supply Chain HR Director.

På våra mejerier har vi ett stort fokus på att optimera vår verksamhet och utveckla våra ledare och medarbetare. Vi arbetar enligt Lean. Här kommer du få stora möjligheter att utmana både våra processer och rutiner samt bidra till ständiga förbättringar, samt chansen att strukturera och påverka din arbetsvardag.

Vem är du?
För att lyckas behöver du ha en solid HR bakgrund med fokus på utveckling av människor och organisation. Det är meriterande om du även har arbetat med HR-processer inom ett större internationellt bolag samt har förhandlingserfarenhet. Du har goda IT-kunskaper och god administrativ förmåga samt hanterar engelska obehindrat.

Som person är du positiv och initiativrik, samt vågar tänka nytt. Du ser eventuella problem som utvecklande utmaningar snarare än hinder. Dessutom har du ett proaktivt och konsultativt förhållningssätt, en god kommunikativ förmåga och god social kompetens. Det gör att du driver förändringsarbete på ett ödmjukt och pedagogiskt sätt. Att du har lätt för att skapa goda och professionella relationer på alla nivåer inom organisationen, samt skapar naturlig vägledning genom en stark personlig integritet.

Ansökan och kontakt
Ta möjligheten och sök redan idag! Vi går igenom ansökningar löpande. Ansök senast 2019-03-30. Välkommen att kontakta Talent Sourcing Consultant Gustaw Lindhall på 073-4130168 för mer information om tjänsten.

Ansök via denna länk

#LI-DNP

Sweden