Health and Safety Specialist - Götene

Vill du också jobba med några av Sveriges mest omtycka mejeriprodukter – med kändisar som Smör, Bregott, Wästgötakloster och Grevé? Nu har du chansen.

Som Health and Safety Specialist på Arla Foods Götene blir du en viktig del landets främsta tillverkning av mejeriprodukter. 

På Götene Mejeri är vi cirka 450 kollegor som producerar och distribuerar ca 145,000 ton mejerivaror till grossister i huvudsakligen Sverige. Vi är ett av Arla Foods största mejerier i Sverige. För att ytterligare effektivisera verksamheten och skapa en trevlig arbetsplats, arbetar vi ständigt med att balansera ekonomi, kundnytta och arbetsmiljö på bästa sätt. 

Vad innebär rollen?

På QEHS-avdelningen är vi sex medarbetare som tillsammans ansvarar för kvalitets-, miljö- och säkerhetsfrågor inom hela anläggningen.

Som Health and Safety Specialist får du en inspirerande och central roll, det är ett självständigt arbete med mycket ansvar och stort nätverk.

Du kommer att arbeta för att mejeriets arbetsmiljö- och säkerhetsmål uppnås och samordnas. I arbetet ingår även uppgifter inom miljöområdet. Det innebär bland annat att utveckla systemet för arbetsmiljö och kemikaliebedömning, följa upp nyckelparametrar, ansvara för rapportering inom området, delta i och driva olika projekt och ta fram beslutsunderlag till ledningen.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är: 

  • Säkra ett fungerande arbetsmiljösystem på Götene anläggningen som uppfyller lagkrav, Arla krav och kundkrav.
  • Genomföra risk- och konsekvensanalyser.
  • Implementera Arla-standarder och lagkrav.
  • Delta i Arbetsmiljökommitté och skyddsronder.
  • Bevaka lagstiftningen inom miljö- och arbetsmiljöområdet
  • Arbetsmiljöfrågor kopplade till projekt, så som CE märkning, ergonomi, buller mm.
  • Sköta kommunikationen, både internt vid exempelvis lagändringar och externt vid kontakt med myndigheter.
  • Säkra och genomföra utbildning inom arbetsmiljöområdet.

Vem är du?

För att lyckas, och inte minst trivas, i rollen som Health and Safety Specialist behöver du ha en högskoleutbildning inom relevant område, exempelvis Kemi, och har genom arbete eller utbildning fördjupade kunskaper om arbetsmiljö. Vidare behärskar du svenska och engelska i tal och skrift samt har goda kunskaper i Microsoft Office programvaror och har arbetat med verksamhetssystem.

Vi värderar även dina personliga egenskaper högt. Vi söker dig som är strukturerad, kan arbeta självständigt och ser möjligheter. Du trivs i, och bidrar till, goda samarbeten och strävar alltid efter att utveckla och förbättra både ditt arbete och vår verksamhet. Är du dessutom kommunikativ, utåtriktad och kan arbeta långsiktigt? Då kan det här vara rätt roll för dig. 

Vad erbjuder vi?

Som Health and Safety specialist kommer du att samverka med Götene Mejeris produktionsenheter och Arlas globala resurser. Ett stimulerande arbete med möjlighet utveckla vårt arbetsmiljöarbete.

Ansökan och kontakt

Ansök senast 2019-05-03, vi gör ett löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Välkommen att kontakta Pernille Dester, QEHS Manager, på 070-2394956, för mer information om tjänsten.

Ansök via denna länk

#LI-DNP

Sweden