Foodservice Channel Manager, Stockholm

Drivs du av att inspirera, produktutveckla och hitta bra kundsamarbeten för att utveckla den professionella matbranschen? Är du dessutom fokuserad och målmedveten med förmågan att kombinera strategi och taktik, då kan det vara dig vi söker till rollen som Foodservice Channel Manager för Arla Sverige. Här kommer du få ett spännande jobb med intressanta produkter och koncept, eget ansvar och goda utvecklingsmöjligheter.

Driva och utveckla B2B-strategier och produktutveckling utifrån kund
Foodservicemarknaden är både dynamisk, internationell och på frammarsch. Och vi på Arla har ambitionen att växa och stärka vår position som den självklara B2B-partnern. Vi drivs av vår passion för mat och att bidra till kundens verksamhet – allt ifrån kunskap, inspiration och produkter till kundens egen lönsamhet. I den nu aktuella rollen som Foodservice Channel Manager tar du ansvar för att ur ett marknadsföringsperspektiv driva kanal/segment QSR (Quick Service Restaurant) som rymmer allt från  stora snabbmatsaktörer till små konditorier. Med hjälp av dina kunskaper och insikter om såväl marknad som kund identifierar du tillväxtmöjligheter för både befintliga och nya produkter, sponsorskap och koncept. Du kommer även att övergripande ansvara för relevant produktkategori och driva idéer för nya produkter, förpackningar och unika kund-lösningar.

Din förmåga att samarbeta och bygga relationer i olika team är avgörande för att projekten ska leverera rätt saker i tid. I ditt arbete som Foodservice Channel Manager är du ansvarig för att sätta mål på såväl lång som kort sikt samt bygga och utvärdera affärsplaner. Ditt proaktiva arbetssätt med marknadskommunikation är ett starkt stöd för säljkåren och du bidrar till smarta och kostnadseffektiva medieval. Allt sker i nära samarbete med Arla Sveriges kategoriarbete för konsument men också i tät dialog med Arlas globala Foodserviceteam.

Du ingår i teamet för Foodservice Marketing som består av 8 personer med placeringsort Lindhagensgatan 126, Stockholm.

Kunskap om livsmedelsindustrin och ett affärstänk i kategoriutvecklingen
Du har en högskoleutbildning inom marknad eller ekonomi tillsammans med minst tre till fem års erfarenhet från marknad/sälj och B2B, gärna från FMCG. Har du dessutom erfarenhet från Foodservice är det meriterande. Eftersom du tidigare drivit innovativa processer som bidragit till att stärka marknadspositionerna har du ett självklart affärstänk i utvecklingsarbeten. I denna tjänst kommer du att fungera som en kreativ motor och nytänkare varför det är viktigt att du är en nyfiken utmanare samtidigt som du snabbt skapar dig förståelse för kundens förutsättningar.

Som person är du social och målmedveten samt analytisk och strategisk i ditt arbete. Du ser möjligheter där andra ser utmaningar och är van vid att arbeta proaktivt och strategiskt för att nå uppsatta mål. Att följa givna deadlines är en viktig parameter, likaså god samarbetsförmåga. Dessutom är du lyhörd och tydlig i din kommunikation samt talar och skriver obehindrat på svenska och engelska.

Ansökan och kontakt
Ansök senast 2017-11-30. Vi kommer att hantera ansökningar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. För mer information kring tjänsten är ni välkomna att kontakta rekryterande chef, Inger Myresten, Head of Marketing Foodservice, på telefon +46 706786845.

Ansök via denna länk

*LI-HF

Sweden