Finance Business Partner / Ekonomichef, B2B Arla (Vikariat) – Jönköping

Vill du skapa värde och växt för Arlas produktionsanläggningar? Har du förmågan att bistå våra Site Managers och ledningsgrupper med strategisk och finansiell rådgivning och stöd? Vi söker nu en Finance Business Partner med placering i Jönköping som ska supportera våra produktionsanläggningar i Vimmerby & Visby!

 

Detta är ett vikariat med önskad start så snart som möjligt fram till februari 2021 med möjlighet till förlängning.

 

Vad innebär rollen?

Som Finance Business Partner för våra Site Managers i Vimmerby & Visby och som medlem i deras ledningsgrupper, har du insikt och kunskap om alla strategiska frågor. Du använder dina djupa ekonomiska kunskaper till olika analyser och hjälper siterna att uppnå sina strategiska mål med avseende på resultatet och verksamhetsutveckling. Detta ger dig en överblick och möjlighet att utmana Status Que samt att förbättra resultatet och utvecklingen framåt. Du är en rådgivare när det gäller finansiella frågor på våra anläggningar, och du säkerställer att insikter och best practice delas med relevanta stakeholders. I dina ansvarsområden ingår att:

 

  • Kommunicera Resultat och Performance i hela organisationen för att säkerställa tydlighet och synen på sitens utveckling.
  • Fungera som rådgivare i finansiella och strategiska frågor. Ansvara för att tillhandahålla nödvändiga fakta, finansiella analyser och andra frågor viktiga för mejeriernas framtida utveckling.
  • Ägare av prognoser samt att säkerställa att dessa innehåller den senaste händelseutvecklingen.
  • Agera Single Point Of Contact mellan supportfunktioner och affärskritiska funktioner där du är finansiell rådgivare.

 

Du kommer bli involverat i projekt, analyser, performance management, Best Practice och andra relevanta områden. Du ingår i ett team om 5 personer som har hand om anläggningar i Danmark, England och Sverige och du rapporterar till Senior Finance Manager för B2B. Eftersom du stöttar våra anläggningar i Vimmerby och Visby samt har kollegor i andra länder kommer rollen att innebära resor. Du förväntas att vara på plats på anläggningen i Vimmerby 2-3 dagar i veckan och kommer även att besöka anläggningen i Visby ungefär 1 gång i månaden.

 

Vem är du?

Vi söker dig som har en utbildning inom ekonomi och troligen erfarenhet av rollen som Finance Business Partner eller Controller. Det är också ett plus om du har erfarenhet från processindustri eller logistikverksamhet. Du har goda kunskaper i Microsoft Office och det är även en fördel om du har jobbat med SAP och Business Warehouse Solutions tidigare. Dessutom behärskar du Svenska och Engelska i tal och skrift.

 

Som person är du nyfiken och trivs med att arbeta i en föränderlig miljö. Du gillar att ta ansvar för processer och verksamhetsutveckling, har ett starkt siffersinne och lätt för att samarbeta med olika människor inom Arlas globala organisation. Med ditt engagemang och driv är du med och skapar framtiden för Arla Foods.

 

Då rollen innebär resor är det ett krav att du har körkort B samt tillgång till bil.

 

Vad erbjuder vi?

Arla är ett globalt bondeägt företag som arbetar ”från bondgården till tallriken”. Vi är marknadsledare inom vårt område och stolta över vår verksamhet som genomsyras av mångfald och stora ambitioner. En välkomnande företagskultur som skapar arbetsglädje är viktigt för oss och vi månar om att ge våra anställda utmanande arbetsuppgifter och goda utvecklingsmöjligheter.

 

Create the future – Grow with Arla

 

Ansökan och kontakt

Är du den vi söker? Ansök redan idag! Sista ansökningsdag är 2020-02-29 men urval sker löpande och vi kan komma att tillsätta tjänsten innan sista ansökningsdatum. Har du några frågor om tjänsten, vänligen kontakta Senior Finance Manager, Rasmus Vangsgaard Uth,  på telefon +45 91311644. 

 

Please apply via this link.

#LI-DNP

Sweden