Erfaren Projektledare PTU, Vimmerby

Är du trygg i rollen som Projektledare och har du erfarenhet från produktionsindustrin och vill vara med och skapa rätt förutsättningar för att delta i arbetet med att optimera och utveckla vår verksamhet? Vi söker nu två projektledare som blir en del av teamet inom PTU – Produkt & Teknikutveckling.

Vi på Vimmerby Mejeri tillverkar cirka 60 000 ton mjölkpulver årligen. Produktionen sker i en avancerad torkningsprocess med höga krav på säkerhet, yttre miljö, arbetsmiljö, hygien och kvalitet. Det är här du kommer in i bilden – mitt i en spännande fas med många investeringar, förbättrings- och utvecklingsprojekt

Om tjänsten och arbetsuppgifter
Rollen ingår i PTU-avdelningen och du rapporterar till PTU-chefen. Projektledaren skall tillsammans med teamet leda investerings- och förbättringsprojekt.  Det kan vara ny processutrustning, förpackningsutrustning eller annan teknisk utrustning som skall implementeras. Det är ditt ansvar att driva projektet från start till mål enligt uppsatt tid, budget och kvalitet. Projekten inkluderar förstudie, upprättande av tekniska kravspecifikationer, upphandling av utrustning med leverantörer, installation samt verifiering av prestanda på utrustningen.

Du kommer också att arbeta med förbättringsprojekt som inte nödvändigtvis omfattar en investering utan som bygger på att förbättra/optimera en utrustning/arbetssätt som redan finns på mejeriet. Genom LEAN-arbetet identifieras förbättringar på mejeriet och vissa genomförs av PTU. 

I projekten använder vi LEAN-verktyg för bland annat problemlösning och uppföljning av projekten.

Kvalifikationer
Tjänsten passar dig som har den tekniska specialistkunskapen tex genom att du tidigare har arbetat på en teknisk avdelning eller som teknikkonsult och senare vuxit in i rollen som projektledare. Du har goda ledaregenskaper och vill nu få möjlighet att utvecklas vidare.

Krav på kvalifikationer:

  • Civilingenjörsexamen inom kemiteknik, maskinteknik eller liknande.
  • Minst 5 års dokumenterad erfarenhet som projektledare för större investeringsprojekt med budgetansvar.
  • Vårt koncernspråk är engelska som man måste behärska både i tal och skrift och en merit är att förstå danska.

Som person är du strukturerad och målinriktad. Det är din uppgift att hantera olika önskemål från intressenter samtidigt som du driver projektet framåt. I din kontakt med projektmedlemmar, leverantörer och intressenter skapar du goda relationer och du har en god kommunikationsförmåga.

Det är en stor merit om du är Certifierad projektledare och om du har erfarenhet av LEAN.

Ansökan och kontakt
Du är välkommen in med din ansökan senast 2017-11-30. Vi kommer att behandla inkommande ansökningar löpande. För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta PTU-chef Pär Bragsjö 0706023455.

Ansök via denna länk.

*LI-HF

Sweden