Entry Business Controller, Jönköping | Arla

Entry Business Controller, Jönköping

Är du en person med mycket engagemang och driv? Gillar du att ta ansvar och vill bidra med ditt analytiska tankesätt och vilja att lära för att bli en del av Arla Foods Controlling team i Sverige?  Då föreslår vi att du fortsätter läsa!

Nu söker vi en Entry Business Controller till det Svenska Controlling teamet. Du kommer att vara en del i ett starkt team som ansvarar för Controlling av Sveriges mejerier, logistik kostnader samt Costing av de produkter som tillverkas i Sverige. Du kommer att rapportera direkt till Senior Finance Manager Controlling Sweden & Finland.

Som Entry Business Controller ansvarar du för den ekonomiska redovisningen av ett antal mejerier i Sverige. Du säkerställer att policys och principer följs, att resultatet är korrekt samt analyserar och tar de actions som krävs för att förbättra resultatet framåt. Med ditt engagemang och driv är du med och skapar framtiden för Arla Foods.

I ditt ansvarsområde som Entry Business Controller ingår:

 • Månadsvisa bokslut, rapportering och analyser av mejeriets resultat med syfte att säkerställa ett korrekt ekonomiskt resultat.
 • Analysera och kommentera bokslut samt vidta de åtgärder som behövs för att förbättra resultatet. Detta i samråd med Site director och Business Partner för mejeriet.
 • Skapa en god förståelse för tillverkningsprocessen och bygga broar mellan ekonomi och verksamheten.
 • Optimera arbetsprocesser samt driva och delta i globala projekt för Arla Foods.
 • Hitta synergier, skapa effektiva processer i syfte att bli mer kostnadseffektiv.
 • Stödja implementering av policys och globala arbetssätt.
 • Vara tillgänglig för resor mellan olika mejerier i Sverige.

För att lyckas i rollen som Entry Business Controller hos Arla ser vi att du har:

 • Akademisk examen som Civilekonom, Civilingenjör inom Industriell Ekonomi eller motsvarande.
 • Helst erfarenhet av liknande tjänst, men har du driv och engagemang behövs ingen erfarenhet utan du som person är viktigast.
 • Mycket goda kunskaper i Office paketet, särskilt i Excel.
 • Behärskar engelska språket i både tal och skrift.
 • God analytisk förmåga och du uppskattar både att se helheten och att detaljerna är på plats.
 • Meriterande med kunskap inom LEAN processer och ständiga förbättringar.
 • Ekonomisystemet för Arla är SAP så det är en fördel om du tidigare jobbat med detta system.

Vem är du som person?

Viktigast för oss är att du är rätt person som vill vara med och påverka! Vi lägger stor vikt vid din personlighet och driv. För att trivas hos oss på Arla och i rollen som Entry Business Controller har du ett öppet sinne och trivs i att arbeta i en föränderlig miljö. Du gillar att ta ansvar för processer och verksamhetsutveckling, har ett starkt siffersinne och lätt för att samarbeta med olika människor inom Arlas globala organisation.

Hur är vi som arbetsgivare?

Hos oss på Arla Foods får du tillgång till resurser, stöd och verktyg som hjälper dig i ditt arbete. Vi är ett globalt bolag som omsätter cirka 100 miljarder SEK och har runt 20 000 anställda. Genom vår storlek och positiva dynamik kan vi erbjuda dig en inspirerande roll och arbetsplats där du får möjlighet att både utveckla och utvecklas. Vi bidrar med kompetenta kollegor som är placerade runt hela världen. Genom våra vilja att standardisera globala processer, har du möjlighet att effektivisera ditt arbetssätt. Vi värdesätter och tar tillvara på allas kompetens samt erbjuder goda förmåner och avtalsvillkor för dig som anställd. På Arla Foods strävar vi efter att ta fram det bästa hos varandra. Vi söker dig som vill växa med oss på Arla Foods!

Är du vår nya kollega? Ansök redan idag!

Stämmer ovanstående in på dig och du vill bli en av oss – tveka inte att skicka in ditt CV. Skicka in din ansökan senast 2018-08-21. För ytterligare information gällande tjänsten, välkommen att kontakta Adam Gustafsson Senior Finance Manager på +46733055725.

Ansök via denna länk  

Sweden