Energy (efficiency) Manager - Stockholm

Gillar du att jobba med ständiga förbättringar? Har du erfarenhet av miljö och energifrågor och trivs i en omväxlande vardag?  Vi söker nu en Energy Manager till Arla Foods globala Health and Safety funktion, som vill vara med på vår spännande resa.

Vad innebär rollen?

Som Energy Manager på Arla kommer du att tillhöra teamet ”Global Environment Health and Safety” där vi jobbar tillsammans med ständiga förbättringar inom energi och vattenreduktion.  Du kommer att ansvara för att driva optimeringen av området ”Utilities & Energy” inom Sverige och implementera nya lösningar ute på våra produktionsanläggningar. I ditt ansvarsområde ingår att:  

  • Fortsätta utvecklingen av en central energi- och vattenbaserad förbättringsstrategi och genomförandeplan, med fokus på prestationsförbättringar men även kostnadsminskningar där det är möjligt.
  • Hantera utvecklingen av mätinstrument för mätning och övervakning, för att säkerställa effektivitet i förhållande till våra mål för att minska energiförbrukningen. Detta leder till att du arbetar nära kollegor för att främja medvetenheten om energi.
  • Säkerställa hög standard samt maximera effektivitet av vår utrustning som till exempel värmesystem.
  • Jobba tillsammans med våra produktionsanläggningar och utveckla kompetensutvecklingsprogram inom energi och vattenreduktion.
  • Jobba nära kollegor inom till exempel Procurement och Finance angående energi och vatten-forecast till våra miljöchefer och QESH Managers samt lokala ingenjörs-/underhållsteam.
  • Samarbeta med externa konsulter och leverantörer.

Det kommer att ingå resor i tjänsten inom Sverige men även till övriga produktionsanläggningar i UK, Tyskland och Danmark. Det är mindre viktigt var du bor, men viktigt att du är flexibel och har möjlighet att resa i jobbet.

Vem är du?

Vi söker dig som har en utbildning som ingenjör exempelvis med inriktning på miljö. Du har erfarenhet inom energi och ”utilities”-projekt och gärna från ett livsmedelsföretag eller processindustri. För att lyckas i rollen tror vi att du har:

  • Kunskaper inom ISO14001/50001 och erfarenhet av att jobba med ständiga förbättringar.
  • Förmåga att jobba operativt och strategisk och kan influera och bygga relationer inom en stor matrisorganisation.
  • Stark analytisk förmåga samt erfarenhet av att förändrings- och förbättringsarbete.

För att trivas i rollen som Energy manager hos oss är du mål- och resultatinriktad, och du har en förmåga att se helheten. Du har en positiv inställning, är ansvarstagande med ett starkt personligt ledarskap. Du är också en problemlösare med god förmåga att samarbeta. Sist, men inte minst, är din kommunikativa förmåga liksom din uthållighet viktig för att klara pressade situationer. Mycket god svenska och engelska i tal och i skrift är viktigt.

Vad erbjuder vi?

Arla är ett globalt bondeägt företag som arbetar ”från bondgården till tallriken”. Vi är marknadsledare inom vårt område och stolta över vår verksamhet som genomsyras av mångfald och stora ambitioner. En välkomnande företagskultur som skapar arbetsglädje är viktigt för oss och vi månar om att ge våra anställda utmanande arbetsuppgifter och goda utvecklingsmöjligheter.

Ansökan och kontakt

Är du den vi söker? Sista ansökningsdag är 2019-01-25, urval sker löpande. Har du några frågor om tjänsten, vänligen kontakta Global Environment Health and Saftery Director Matt Winterburn, matt.winterburn@arlafoods.com

Ansök via denna länk

#LI-DNP

Sweden