EHS koordinator till Arla - Östersund

Trivs du i en bred roll där var dag sällan är den andra lik? Trivs du med att försöka påverka andra människor i deras vardag i syfte att de ska agera säkrare? På Östersunds mejeri får du ett stimulerande arbete med stor möjlighet att påverka din egen utveckling.  Nu söker vi dig som är redo att ta dig an den spännande utmaningen att driva vårt yttre miljö-, arbetsmiljö- och säkerhetsarbete.  I din roll kommer du att stödja vår verksamhet och ledningsteamet med centrala arbetsuppgifter.

Driva förändringsarbete i viktiga frågor

I Jämtland finns cirka 84 mjölkgårdar som levererar mjölk till vårt mejeri. Vi är Arlas nordligaste mejeri och har omkring 60 anställda som tillsammans producerar ca 500 års ton ost av Jämtländsk hushållsost och de populära familjefavoriterna Edamer, Storsjö, Jämtgård och Gouda.

Vi har en positiv utveckling och vår utmaning är att säkra driften, optimera kapacitet och fortsätta effektivisera verksamheten samtidigt som vi upprätthåller en god arbetsmiljö. Då produktionsprocessen kräver mycket energi är detta en central fråga för oss och vi bedriver vårt förbättringsarbete enligt ISO 14001. En utmaning där du blir extra viktig.

Du kommer att arbeta för att mejeriets yttre miljö-, energi-, arbetsmiljö- och säkerhets mål uppnås och samordnas. Det innebär bland annat att delta i och driva olika projekt, följa upp nyckelparametrar, ansvara för rapportering inom området och ta fram beslutsunderlag till ledningen. I rollen ingår det även att bevaka lagstiftningen inom energi-, yttre miljö- och arbetsmiljöområdet samt att implementera Arlas globala standarder inom dessa områden. Detta gör du i samverkan med våra globala resurser. Du kommer också att sköta kommunikationen, både internt vid exempelvis lagändringar och externt vid kontakt med myndigheter. Du blir en viktig del i förbättringen av vårt systematiska arbete och kommer bland annat genomföra risk- och konsekvensanalyser.  

Du kommer att rapportera till QEHS Manager och ingå i ett team om 4 personer. Du kommer även jobba i nära samarbete med övriga funktioner på mejeriet.

Ett starkt driv och en positiv grundinställning
Du har en högskoleutbildning inom relevant område, såsom kemi, energi, miljö eller livsmedel. Det kombinerar du med några års erfarenhet av kvalitets- och miljöarbete inom process-, tillverknings, eller livsmedelsindustrin. Erfarenhet från livsmedelsindustrin är ett stort plus. Vidare behärskar du engelska i tal och skrift samt har goda kunskaper i Microsoft Office programvaror och verksamhetssystem.

Med en positiv grundinställning tar du dig an nya utmaningar och omsätter dina fackkunskaper i verksamheten på ett praktiskt och lösningsfokuserat sätt. För att lyckas i rollen bör du även kunna axla bredden i dina arbetsuppgifter – från att ha ett helhetsperspektiv till att på ett noggrant sätt leverera bland annat och rapporter. Du drivs av att förbättra och effektivisera ditt arbetsområde och kan på ett tydligt och pedagogiskt sätt förmedla din kunskap. Andra viktiga egenskaper är ditt starka driv och din förmåga att samarbeta med viktiga parter, både internt och externt. Dessutom är du systematisk, strukturerad och analytisk.

Vad erbjuder vi?
Arla är ett globalt bondeägt företag som arbetar ”från bondgården till tallriken”. Vi är marknadsledare inom vårt område och stolta över vår verksamhet som genomsyras av mångfald och stora ambitioner. En välkomnande företagskultur som skapar arbetsglädje är viktigt för oss och vi månar om att ge våra anställda utmanande arbetsuppgifter och goda utvecklingsmöjligheter.

Create the future – Grow with Arla

Ansökan och kontakt
På grund av semester kommer vi att påbörja urvalsprocessen i augusti, men ansök gärna redan idag! Sista ansökningsdag är d.30 augusti. Välkommen att kontakta Cathrine Lindman, QEHS Manager, på tel. +46 72 368 92 17, för mer information om tjänsten. 

Ansök via denna länk

#LI-DNP

Sweden