EHS ingenjör, Vimmerby

Redo att ta dig an den spännande utmaningen att driva vårt yttre miljö-, arbetsmiljö- och säkerhetsarbete? Mejeriet i Vimmerby är en av de modernaste produktionsenheterna för mjölkpulver inom Arla Foods. För att göra ett kilo mjölkpulver behövs 8 till 10 kilo mjölk. I Vimmerby tillverkas helmjölks- och skummjölkspulver i olika kvaliteter för att huvudsakligen säljas till andra livsmedelstillverkare som gör bakverk, barnmat, mejeriprodukter mm till bland annat Europa, Kina, Mellanöstern och Afrika. Så, om du är driven och har förmågan att axla bredd och komplexitet i ditt arbete, då kan det här vara rätt för dig.

Driv förändringsarbete i viktiga frågor

Idag är vi cirka 100 medarbetare som tillsammans håller igång verksamheten dygnet runt och vi har en positiv utveckling. Vår utmaning är att säkra driften, optimera kapacitet och fortsätta effektivisera verksamheten samtidigt som vi upprätthåller en god arbetsmiljö. Då produktionsprocessen kräver stora mängder energi är detta en central fråga för oss och vi bedriver vårt förbättringsarbete enligt ISO 50001. En utmaning där du blir extra viktig.  

Du kommer att arbeta för att mejeriets yttre miljö-, energi-, arbetsmiljö- och säkerhetsmål uppnås och samordnas. Det innebär bland annat att delta i och driva olika projekt, följa upp nyckelparametrar, ansvara för rapportering inom området och ta fram beslutsunderlag till ledningen. I rollen ingår det även att bevaka lagstiftningen inom energi-, yttre miljö- och arbetsmiljöområdet samt att implementera Arlas globala standarder inom dessa områden. Detta gör du i samverkan med våra globala resurser. Du kommer också att sköta kommunikationen, både internt vid exempelvis lagändringar och externt vid kontakt med myndigheter. Du blir en viktig del i förbättringen av vårt systematiska arbete och kommer bland annat genomföra risk- och konsekvensanalyser.  

Som EHS ingenjör får du en inspirerande och central roll. Genom vår positiva dynamik och storlek kan vi på Arla Foods även erbjuda en arbetsplats där du får möjlighet att utvecklas.

Ett starkt driv och en positiv grundinställning

Du har en högskoleutbildning inom relevant område, såsom kemi, energi, miljö eller livsmedel. Det kombinerar du med några års erfarenhet av kvalitets- och miljöarbete inom process-, tillverknings, eller livsmedelsindustrin. Erfarenhet från livsmedelsindustrin är ett stort plus. Vidare behärskar du engelska i tal och skrift samt har goda kunskaper i Microsoft Office programvaror och verksamhetssystem.

Med en positiv grundinställning tar du dig an nya utmaningar och omsätter dina fackkunskaper i verksamheten på ett praktiskt och lösningsfokuserat sätt. För att lyckas i rollen bör du även kunna axla bredden i dina arbetsuppgifter – från att ha ett helhetsperspektiv till att på ett noggrant sätt leverera bland annat och rapporter. Du drivs av att förbättra och effektivisera ditt arbetsområde och kan på ett tydligt och pedagogiskt sätt förmedla din kunskap. Andra viktiga egenskaper är ditt starka driv och din förmåga att samarbeta med viktiga parter, både internt och externt. Dessutom är du systematisk, strukturerad och analytisk.

Ansökan och kontakt

Ansök senast 2017-10-25. Välkommen att kontakta Pär Bragsjö, PTU-chef, på tel 070 602 34 55, för mer information om tjänsten. Ange i ansökan var du sett tjänsten.

Ansök via denna länk

*LI-HF

Sweden