Driftledare till Produktion - Falkenberg Mejeri

Gillar du att vara operativ och jobba nära dina medarbetare? Trivs du med att arbeta i ett högt tempo och har god planerings- och problemlösningsförmåga? Kan du bidra med ett högt kvalitetstänk och har ett intresse för förbättringsarbete? Vi söker nu en Driftledare till Falkenbergs mejeri, som vill vara med på vår resa.

Vad innebär rollen

Falkenberg mejeri är Europas största och mest högteknologiska Cottage Cheese mejeri. Vi söker en Driftledare som vill vara med på resan när vi skapar framtidens mejeri. Har du ambitionen och viljan att fortsätta driva denna utveckling så kan vi erbjuda dig en givande ledarskapsutmaning med fokus på personal, utveckling och processer. I ditt ansvarsområde ingår att:

  • Leda ett team om cirka 15 personer som arbetar inom hela produktionsledet.
  • Vara med och driva Lean-arbetet inom hela produktionsavdelningen med fokus på hela produktionsledet.
  • Ansvara för den avdelning på mejeriet som omfattar CIP-centraler, kemikaliehantering och mycket annat. Du äger utrustningen, förebyggande underhåll och arbetsmiljöfrågorna.
  • Enligt ditt schema ansvara för den dagliga driften i hela produktionsavdelningen. Som består av förmiddag, eftermiddag och delvis natt. 
  • Planera och arbeta med effektiv schemaläggning – och du säkerställer att våra produkter produceras i rätt mängd, till rätt kvalitet och i rätt tid till våra kunder.

Du kommer inte följa din personal varje dag, då de arbetar enligt ett annat schema. Du kommer att bli en av tre ledare, där din roll är mer administrativ än de andras. En stor skillnad i din roll blir att avlasta de andra ledarna från administrativt arbete, t.ex. rekrytering och löner.

Vem är du?

Vi söker dig som har en erfarenhet inom liknande industri/produktionsmiljö. Det är även meriterande om det är från skiftgående verksamhet och om du i grunden är utbildad mejeritekniker eller mejeriteknolog. För att lyckas i rollen tror vi även att du har:

  • Ett utmaningssökande och starkt intresse för ledarskap
  • Erfarenhet av förbättringsarbete
  • Förmågan att kunna entusiasmera andra.
  • Flytande Svenska och Engelska i tal och skrift
  • Goda IT kunskaper, SAP eller liknande affärssystem är meriterande

För att trivas hos oss på Falkenbergs Mejeri och i rollen som Driftledare är du en lagspelare som månar om din personal samtidigt som du är tydlig och besitter ett positivt tankesätt.  Du är duktig på att engagera och motivera ditt team och skapa en stark laganda. Du är van vid att fatta beslut, driva effektivitet och följa upp resultat. Du är öppen och rak i din kommunikation och har samtidigt förmågan att situationsanpassa ditt ledarskap för att nå fram. Som person trivs du allra bäst i en snabb och omväxlande miljö, där du ständigt utmanas och utvecklas som ledare.

Vad erbjuder vi?

Arla är ett globalt bondeägt företag som arbetar ”från bondgården till tallriken”. Vi är marknadsledare inom vårt område och stolta över vår verksamhet som genomsyras av mångfald och stora ambitioner. En välkomnande företagskultur som skapar arbetsglädje är viktigt för oss och genom vår positiva dynamik och storlek kan vi erbjuda dig en inspirerande roll och arbetsplats där du får möjlighet att både utveckla och utvecklas. Vi söker dig som vill vara med på vår resa, som vill skapa framtidens Mejeri och som vill växa med oss på Arla Foods.

Create the future – Grow with Arla

Ansökan och kontakt

Är du den vi söker? Ansök redan idag! Sista ansökningsdag är 2018-11-26, men urval sker löpande. Har du några frågor om tjänsten, vänligen kontakta Senior Production Manager Tintin Mattsson, +46 72 968 84 95. Facklig representant för Ledarna är Kaj Norström, +46 73 373 80 16

Please apply via this link.

#LI-DNP

Sweden