Customer Marketing Manager - Stockholm

Vill du vara med och utveckla försäljningen och marknadsföringen för våra välkända Arla varumärken? Till det svenska Customer Marketing teamet söker vi en lagspelare som gillar Sales & Marketing men också analyser. 

Vad innebär rollen?
Customer Marketing är länken mellan Marketing och Sales. Samtidigt som du jobbar nära Marketingteamet, tillhör du expertis-teamet Customer Marketing inom Sales.  Du får det bästa att två världar, dvs tillsammans med Sales ta vidare kategori-, och varumärkesplaner inklusive produktnyheter till våra kunder och butiker. Teamet består av flera Customer Marketing

Managers med ansvar för olika kategorier t ex ost, yoghurt och matlagningsprodukter, men också Category Managers med fokus på samarbetsprojekt med kunder samt Space Managers.

Rollen innebär att du arbetar med ett brett kontaktnät inom Marketing, Sales, våra kunder och andra externa partners. Vi jobbar i team och utvecklar hela tiden olika verktyg för att kunna förstå nuläget bättre och för att skapa nya förbättrade planer och aktiviteter. Analysarbete (4P) är viktig del, likväl som att skapa säljande presentationer och säljande aktiviteter till våra kunder och butiker.

Arbetsuppgifter:

  • Utveckla shopper marketing planer utifrån kund- och shopper-insikter
  • Utveckla och genomföra lanseringsplaner för handeln
  • Utveckla starka kategori- och produktpresentationer
  • Planera effektiva butiksaktiviteter samt analysarbete (4P) med flera olika källor och verktyg
  • Dessutom blir du företrädare för dina produktkategorier i olika forum

Vem är du?

  • Du har en civilekonomutbildning eller motsvarande inom försäljning och/eller marknadsföring.
  • Du har minst flera års arbetslivserfarenhet från arbete inom marketing och/eller sales från leverantör eller retailer med insikter om shopper marketing.
  • Du har en god analysförmåga och om du har vana vid att arbeta i ACNielsen och att driva strategi- och analysprojekt är det meriterande.

För att trivas i rollen som Customer Marketing Manager behöver du ha förmågan att bearbeta information om försäljning och lönsamhet samt att väga effekterna av olika säljinsatser mot varandra. Ett affärsmässigt fokus, ett analytiskt tänk och en god kommunikativ förmåga är också viktigt. Vidare är du van vid att hålla presentationer och förenkla komplicerade analyser på ett lättförståeligt sätt.

Sist men inte minst, du är en entusiastisk lagspelare som gillar att arbeta självständigt under eget ansvar. Du är driven och skapar din struktur och planering så att du når dina och teamets uppsatta mål.

Vårt erbjudande
Vi erbjuder dig att jobba i vårt härliga Customer Marketing team i en organisation full av ambition och starka varumärken.  Möjligheter finns att utvecklas i olika riktningar, antingen inom Sales eller Marketing. Som anställd hos Arla Foods får du tillgång till flera förmåner som t ex flexibla arbetstider, friskvårdsbidrag, subventionerad lunch via rikskuponger.

Ansökan och kontakt
Ansök senast 2019-08-19. Pga sommarsemestern återupptar vi urvalsprocessen i augusti. Vi screenar löpande under augusti månad och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Välkommen att kontakta Sara Tull, Senior Customer Marketing Manager, 070-8159726, fr o m 13 augusti, för mer information om tjänsten.

 Ansök via denna länk 

#LI-DNP

Sweden