Customer Communicator – Team Customer & consumer communication, Stockholm

Brinner du för kundservice och vill vara Arlas röst utåt mot kund och konsument?
Nu söker vi en driven och engagerad  medarbetare till Arla customer service.

Dina arbetsuppgifter

På Arla Foods blir du en del av team customer & consumer communication, där vi har fokus på service och kommunikation.

Vi ansvarar för den dagliga dialogen med våra kunder och konsumenter. Våra kunder är kedjor inom dagligvaruhandeln, servicehandeln, grossister samt kommuner och landsting. I kundkontakten arbetar vi dels med att besvara kundfrågor och informera proaktivt  men det handlar också om ordermottagning, leveranser och reklamationer.

Teamet ansvarar också för Arla konsumentkontakt. Hit vänder sig konsumenter med frågor om produkter, reklamationer och synpunkter i  allmänhet.
Som customer communicator, blir du ansvarig för både  kund och konsumentkontakt.  

Vi bemöter våra kunder och konsumenter på  telefon, Arlas kundportal , mejl, sociala medier  på både svenska och engelska.  Vi har öppet sju dagar i veckan  7-17 och arbetspassen är schemalagda.
Några av de system vi jobbar i är SAP och SAP CRM.

Din Profil

Vi söker dig med 1-3 års erfarenhet inom kundtjänst eller liknande som har ett brinnande intresse för kundservice. Eftergymnasial utbildning inom relevant område är meriterande.

Du är en skicklig kommunikatör i tal och skrift, både på svenska och engelska. Du tycker om att prata i telefon och du är van att hantera mejl och sociala medier. Du gillar att arbeta i högt tempo och ser hellre lösningar än problem.

Ansökan och kontakt
Ansök senast den 2017-10-25 . För frågor kring tjänsten, välkommen att kontakta Therese Wilson, Manager customer & consumer communication, 0708-944 291.

Ansök via denna länk 

Välkommen med din ansökan!

Sweden