Customer Communicator – Arlas Customer Service, Stockholm

På Arla gör vi så mycket mer än att göra några av världens mest omtyckta mejeriprodukter. Vi skapar framtiden inom mejeri för att sprida hälsa och inspiration i världen, helt naturligt. Våra bondeägare grundade vårt kooperativ för att skapa en gemensam framtid inom mejeriindustrin och för att skapa möjlighet till god tillväxt på lång sikt. Idag jobbar vi hårt för att försätta denna resa. Vill du vara med och göra Lurpak®, Castello® och Arla® känt över hela världen? Vill du jobba på en arbetsplats som genomsyras av mångfald och där det finns stora ambitioner, utmanande arbetsuppgifter och goda utvecklingsmöjligheter? På Arla blir du en viktig person i det 4:e största mejeriföretaget i världen där du tillsammans med 19 000 kollegor driver innovation och tillväxt i över 145 länder och som och som ser till att de årliga intäkterna uppgår till 9, 6 miljarder euro.

För att bli våra kunders förstahandsval arbetar vi ständigt med att utveckla vår kundservice. Tillsammans med ett engagerat team kommer du att ansvara för att ständigt utveckla och förbättra vår service. Ett viktigt uppdrag där du som Customer Communicator blir den första personliga kontakten på Arla Foods – och inte minst – vår röst utåt. Är du en driven och samarbetsvillig lagspelare? Starta din karriär inom Arla Foods hos oss på Customer Service.

Service, kommunikation och proaktivitet
På Arla Foods blir du en del av team Customer & Consumer Communication, där vi har fokus på service och kommunikation.

Vi ansvarar för den dagliga dialogen med våra kunder och konsumenter. Våra kunder är kedjor inom dagligvaruhandeln, servicehandeln, grossister samt kommuner och landsting. I kundkontakten arbetar vi dels med att besvara kundfrågor och informera proaktivt men det handlar också om ordermottagning, leveranser och reklamationer.

Teamet ansvarar också för Arla konsumentkontakt. Hit vänder sig konsumenter med frågor om produkter, reklamationer och synpunkter i allmänhet.
Som Customer Communicator, blir du ansvarig för både kund och konsumentkontakt.  

Vi bemöter våra kunder och konsumenter på telefon, Arlas kundportal, mejl, sociala medier på både svenska och engelska.  Vi har öppet sju dagar i veckan 7–17 och arbetspassen är schemalagda. Några av de system vi jobbar i är SAP och SAP CRM.

Serviceinriktad med känsla för kundens behov
Vi söker dig med 1–3 års erfarenhet inom kundtjänst eller liknande som har ett brinnande intresse för kundservice. Eftergymnasial utbildning inom relevant område är meriterande.

Du är en skicklig kommunikatör i tal och skrift, både på svenska och engelska. Du tycker om att prata i telefon och du är van att hantera mejl och sociala medier. Du gillar att arbeta i högt tempo och ser hellre lösningar än problem. Tjänsten är ett vikariat på ett år, för rätt person finns mycket goda chanser till förlängning.

Ansökan och kontakt
Ansök senast den 2017-11-03 . För frågor kring tjänsten, välkommen att kontakta Therese Wilson, Manager Customer & Consumer Communication, 0708–944 291.

Välkommen med din ansökan!

Ansök via denna länk.

*LI-HF

Sweden