Chef Produktion & Teknologiutveckling till Arla - Kalmar

Trivs du i en mångsidig roll med såväl operativt som strategiskt ansvar? Som chef för produkt- och teknologiutvecklingsavdelningen på Kalmar mejeri får du både leda vår avdelning framåt och arbeta som projektledare för stora projekt. Du kan räkna med en varierande vardag med lika mycket tid på kontoret som ute i verksamheten.

Med både strategiskt ledarskap och operativ projektledning på agendan

Nu söker vi en chef till vår produktions- och teknologiutvecklingsavdelning (PTU) som består av två medarbetare, varav en projektledare, en LEAN manager. I den här rollen får du två huvuduppgifter, dels att som chef leda vår avdelning, och dels att som projektledare driva stora investerings- och förbättringsprojekt. Med detta på ditt bord kan du se fram emot ett stimulerande arbete och en nyckelroll i att optimera dagens processer samt ta fram morgondagens teknik. Förutom att ansvara för samtliga investeringsprojekt, inklusive budgetansvar och resursprioritering, kommer du även att leda den löpande utvecklingen av våra interna verksamhetsprocesser. Det innebär bland annat att analysera drifttekniska problem och säkerställa genomförande av godkända projekt. Som ett steg mot effektivare processer ingår LEAN som en naturlig del av vårt dagliga arbete. 

En jordnära ledare med ett starkt driv

Du har en examen som civil- eller mejeri/kemiingenjör och troligen några års erfarenhet som ledare inom livsmedelsproduktion eller tillverkningsindustrin och dokumenterad erfarenhet från att leda komplexa tekniska projekt. Projekten spänner över ett brett område såsom process, byggnation, arbetsmiljö, miljö, IT samt kvalitet och därmed krävs en bred kunskapsnivå. Dessutom har du goda kunskaper i engelska som är vårt koncernspråk och god förståelse för IT-baserade produktionssystem. LEAN är en viktig del i vårt sätt att arbeta och vi lägger stor vikt på både kunskap och erfarenhet inom området.

På ett personligt plan är du en modern, driven och tydlig ledare, som brinner för vår produktion och vår produkt. För dig är det naturligt att tänka både strategiskt och utvecklingsorienterat och du har en förmåga att skapa dig en helhetsbild. Du har en god kommunikations- och samarbetsförmåga, coachar och inspirerar dina medarbetare att utvecklas och nå uppsatta mål. Som PTU-chef ingår du i vår ledningsgrupp som en viktig medlem med både kunskap och erfarenhet.

Vad erbjuder vi?

Arla är ett globalt bondeägt företag som arbetar ”från bondgården till tallriken”. Vi är marknadsledare inom vårt område och stolta över vår verksamhet som genomsyras av mångfald och stora ambitioner. En välkomnande företagskultur som skapar arbetsglädje är viktigt för oss och vi månar om att ge våra anställda utmanande arbetsuppgifter och goda utvecklingsmöjligheter.

Arla Foods Kalmar är landets största tillverkare av stor rund ost. I Produktionen, som uppgår till cirka 15 000 ton ost per år, ingår bl.a. ostarna Arla Herrgård, Arla Präst, Arla Grevé och Arla Svecia. I Kalmar är vi idag cirka 100 medarbetare, och produktionen pågår dygnet runt.

Create the future – Grow with Arla

Ansökan och kontakt
Ansök senast 2019-06-30. Vi kommer att hantera ansökningar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Välkommen att kontakta Nick Christensen, Site Director, 0734231761 för mer information om tjänsten.

Please apply via the link

#LI-DNP 

 

Sweden