Business Controller till Arla (Vikariat) – Jönköping

Är du en person med mycket engagemang och driv? Gillar du att ta ansvar och vill bidra med ditt analytiska tankesätt för att bli en del av Arla Foods Business Controlling team för Sverige och Finland? Då föreslår vi att du fortsätter läsa! Detta är ett vikariat med önskad start januari 2020 som pågår till mars 2021.

Nu söker vi en Business Controller till Arla Foods Controlling team som är placerat i Jönköping. Du kommer att vara delaktig i ett starkt team som ansvarar för Controlling av Sveriges och Finlands mejerier, logistik kostnader samt Costing av produkterna som tillverkas i våra mejerier. Du rapporterar direkt till Senior Finance Manager Controlling Sweden & Finland.

I ditt ansvarsområde som Business Controller ingår:

 • Månadsvisa bokslut, rapportering och analyser av mejeriets resultat
 • I samråd med Site director, Business Partner och övriga stakeholders analysera och förmedla ekonomisk information och analyser till organisationen
 • Skapa en god förståelse inom tillverkningsprocessen och bygga broar mellan ekonomifunktionen och verksamheten i våra mejerier
 • Optimera arbetsprocesser samt driva och delta i globala projekt för Arla Foods
 • Hitta synergier samt skapa effektiva processer i vår strävan att bli ännu bättre och skapa goda resultat åt våra ägare bönderna
 • Stödja implementering av policys samt digitaliserade och globala arbetssätt
 • Vara tillgänglig för resor mellan olika mejerier i Sverige

Vem är du?

Du som söker rollen har troligen en akademisk examen som Civilekonom, Civilingenjör inom Industriell Ekonomi eller motsvarande. Du har ett par års erfarenhet av en liknande roll eller är du nyutexaminerad. Vi värdesätter högt ditt driv och engagemang då det är du som person som är viktigast för oss. Du har även:

 • Mycket goda kunskaper i Office paketet, särskilt i Excel
 • Behärskar engelska språket både i tal och skrift
 • God analytisk förmåga och du uppskattar att se att både helheten och detaljerna är på plats
 • Meriterande med kunskap inom LEAN processer och ständiga förbättringar
 • Ekonomisystemet för Arla är SAP så det är en fördel om du tidigare har jobbat med detta system

 Vem är du som person?

Viktigast för oss är att du är rätt person som vill vara med och påverka! Vi lägger stor vikt vid din personlighet och driv. Du har ett öppet sinne och trivs i att arbeta i en föränderlig miljö. Du gillar att ta ansvar för processer och verksamhetsutveckling, har ett starkt siffersinne och lätt för att samarbeta med olika människor inom Arlas globala organisation. Med ditt engagemang och driv är du med och skapar framtiden för Arla Foods.

 Hur är vi som arbetsgivare?

Hos oss på Arla Foods får du tillgång till resurser, stöd och verktyg som hjälper dig i ditt arbete. Vi är ett globalt bolag som omsätter cirka 100 miljarder SEK och har runt 20 000 anställda. Genom vår storlek och positiva dynamik kan vi erbjuda dig en inspirerande roll och arbetsplats där du får möjlighet att både utveckla och utvecklas.

Vi bidrar med kompetenta kollegor som är placerade runt hela världen. Genom våra vilja att standardisera globala processer, har du möjlighet att effektivisera ditt arbetssätt. Vi värdesätter och tar tillvara på allas kompetens samt erbjuder goda förmåner och avtalsvillkor för dig som anställd. På Arla Foods strävar vi efter att ta fram det bästa hos varandra. Vi söker dig som vill växa med oss på Arla Foods!

 Är du vår nya kollega? Ansök redan idag!

Stämmer ovanstående in på dig och du vill bli en av oss – tveka inte att skicka in ditt CV. Skicka in din ansökan senast 2020-01-30, men observera att urval pågår löpande och att vi kan komma att tillsätta tjänsten innan sista ansökningsdatum. För ytterligare information gällande tjänsten, välkommen att kontakta Adam Gustafsson Senior Finance Manager på +46733055725.

Please apply via this LINK

#LI-HF

Sweden