Brand Manager – Specialost, Stockholm

På Arla gör vi så mycket mer än att göra några av världens mest omtyckta mejeriprodukter. Vi skapar framtiden inom mejeri för att sprida hälsa och inspiration i världen, helt naturligt. Våra bondeägare grundade vårt kooperativ för att skapa en gemensam framtid inom mejeriindustrin och för att skapa möjlighet till god tillväxt på lång sikt. Idag jobbar vi hårt för att försätta denna resa. Vill du vara med och göra Lurpak®, Castello® och Arla® känt över hela världen? Vill du jobba på en arbetsplats som genomsyras av mångfald och där det finns stora ambitioner, utmanande arbetsuppgifter och goda utvecklingsmöjligheter? På Arla blir du en viktig person i det 4:e största mejeriföretaget i världen där du tillsammans med 19 000 kollegor driver innovation och tillväxt i över 145 länder och som och som ser till att de årliga intäkterna uppgår till 9, 6 miljarder euro.

Brand Manager – Specialost, Stockholm
Vill du vara med och utveckla Arlas varumärken inom specialost? Är du engagerad och driftig? Är du en stjärna på digitialt och aktivering? Trivs du dessutom med att arbeta i högt tempo, ha många sociala kontakter och har kapacitet att ta dig an detta spännande uppdrag - då kan vi lova en rolig tjänst som verkligen utmanar dig yrkesmässigt. Tjänsten är placerad i kategoriorganisationen Ost, Smör- och matlagningsprodukter. Vänta inte med din ansökan, ansök nu!

Det blir ditt ansvar att bygga Sveriges starkaste dessertostvarumärken
Du kommer att ha ansvar för varumärkena Falbygdens, Castello och Boxholms. Ansvaret omfattar både strategiskt och taktiskt varumärkesarbete. Du kommer att driva utveckling, planering och aktivering av kommersiella projekt och kommunikation. Du utvecklar varumärkesstrategier, KPI:er och planer baserat på konsument-, shopper- och kundinsikter. Du tar fram mediestrategi och väljer marknadsförings-/media kanaler samt säkerställer optimal mediemix. Vi har höga ambitioner om tillväxt och för att öka penetration och frekvens behöver vi göra ett ökat avtryck med våra varumärken och digitalt och de möjligheter som finns där är en viktig del i del i detta. Tillsammans med interna resurser inom digitalt och kommunikation och externa partners arbetar du fram kommunikation för alla delar i mediemixen.

Tillsammans med Product Manager och Customer Marketing Manager utvecklar du ditt varumärke och arbetar både långsiktigt och operativt med t.ex. med NPD, prissättning och aktivitetsprogram. Du säkrar även uppföljning av kommunikation, media och aktiviteter för att säkerställa bästa möjliga ROI av marknadsinvesteringarna inom din portfölj.

Du säkerställer och driver lönsamhet och värdeutveckling för ditt ansvarsområde, tar fram och ansvarar för marknadsbudgeten samt säkerställer att vi följer tillämpliga lagar och praxis.  Viktiga kontaktytor externt är byråkontakter och internt vår globala marknadsorganisation, sälj och övriga funktioner inom marknad, kommunikation och digitalt.

Förutom ovan deltar du aktivt i kategoriarbetet och identifierar tillväxtområden som svarar mot morgondagens konsument-, shopper- och kundbehov.

Du har driv, engagemang och affärsmässigt fokus
Du har högskoleutbildning, gärna civilekonom, med 4 års erfarenhet från FMCG, i roller så som Brand, Product eller Customer Marketing Management. Du har starkt affärsfokus och dokumenterad erfarenhet  av att driva igenom kommersiella projekt och varumärkesarbete där försäljning, trade marketing, kategori samt product management är viktiga interna kontaktytor. Du har metodik och verktygslåda för framgångsrikt varumärkesarbete där lönsamhet, ROI och kategoriutveckling är i fokus.

Det är viktigt att du är strategisk och analytisk men också bekväm med att arbeta operativt i högt tempo, med kvalitet. Vi ser gärna att du har erfarenhet att arbeta nordiskt/globalt, och har stor förståelse för andra funktioner så som försäljning, trade marketing, kategoristrategi samt produktinsikt. Slutligen har du goda kunskaper i svenska och engelska, muntligt och skriftligt.

Ansökan och kontakt
Ansök senast 2017-10-25. Vi kommer att hantera ansökningar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. För mer information kring tjänsten är ni välkomna att kontakta rekryterandechef, Senior Brand Manager, Malin Hammarström, på telefon +46 70 6895295. Ange gärna i ansökan vart du sett tjänsten.

Ansök via denna länk

*LI-HF

Sweden