Come and work with us

Ledare Distribution inom transport, Göteborg

I Arla Sverige ansvarar avdelningen Transport för all distribution och mellantransport i Sverige. Vi tillhör Sweden Logistics som är en del av Global Supply Chain. Vi har distributionsenheter i Göteborg, Jönköping, Stockholm samt i Sundsvall. Nu söker vi en ledare med ansvar för vår distribution på Göteborgsterminalen i Mölnlycke.

Många kontaktytor både internt och externt
I rollen som ledare distribution ansvarar du för den distribution som sker med såväl egna chaufförer som inlejda bilar stationerade i Mölnlycke. Du kommer att ha personalansvar för 25 chaufförer samt cirka 10 helgarbetare. Detta arbete innebär att leda och coacha medarbetarna, genomföra BBS (beteende baserad säkerhet) och medarbetarsamtal samt fortsatt verka för en god arbetsmiljö. I rollen ingår även att ansvara för våra fordon där du ser till att förebyggande underhåll, reparationer och besiktningar sköts. Du kommer att ha regelbunden kontakt med våra åkerier, såväl i den dagliga driften som i planeringen. Som ledare ansvarar du även för ruttupplägg och hanterar kundärenden inom ditt geografiska distributionsområde. Du kommer att ha ett nära samarbete med övriga transportsamordnare och Jönköpings mejeri. Vidare har vi stort fokus på förbättringsarbete där vi bl a arbetar med LEAN.  

 

Logistiker med erfarenhet av transporter
Vi söker dig som har lägst gymnasieutbildning men ser gärna att du har kompletterad med logistik- och ledarskapsutbildning. Vidare har du arbetat inom transportverksamhet och har ledarerfarenhet. Har du dessutom körkort med lägst C-behörighet är det meriterande. Du har baskunskaper i engelska, goda IT-kunskaper samt erfarenhet av SAP är mycket önskvärt.

För att lyckas i denna roll är du trygg i ditt ledarskap och arbetar med målstyrning, kommunikation och utveckling. Du tar dig an förändringar som utmaningar och klarar av att hitta balansen mellan kostnadseffektivitet och personal- och kundtillfredsställelse. Du är strukturerad och har god förmåga att planera arbetet och använder LEAN som ett naturligt verktyg i förbättringsarbetet.

Ansökan och kontakt
Ansök senast 2016-12-09. Välkommen att kontakta Distributionschef Stephen Chi på telefonnummer 070- 343 20 03 för mer information om tjänsten.

Ansök via denna länk.

 

Sweden