Come and work with us

Customer Communicator – Arlas Customer Service, Stockholm

För att bli våra kunders förstahandsval arbetar vi ständigt med att utveckla vår kundservice. Tillsammans med ett engagerat team kommer du att ansvara för att ständigt utveckla och förbättra vår service. Ett viktigt uppdrag där du som Customer Communicator blir den första personliga kontakten på Arla Foods – och inte minst – vårt ansikte utåt. Är du en driven och samarbetsvillig lagspelare? Starta din karriär inom Arla Foods hos oss på Customer Service.

Service, kommunikation och proaktivitet
På Arla Foods blir du en del av teamet Customer Consumer Communications – ett gäng engagerade kollegor med viljan att alltid fokusera på service, kommunikation och proaktivitet. Vi ansvarar för den dagliga dialogen med våra kunder och konsumenter. Våra kunder är kedjor inom dagligvaruhandeln, servicehandeln, grossister samt kommuner och landsting. I kundkontakten arbetar vi dels med att besvara kundfrågor och informera proaktivt, men det handlar också om ordermottagning, leveranser och reklamationer. Teamet ansvarar för Arla Forum – den etablerade kontaktvägen för konsumenter. 

Hit vänder sig konsumenter med frågor om produkter eller tycker till i största allmänhet.Som Customer Communicator, blir du ansvarig för både konsument- och kundkontakter. Förutom kundkontakt via telefon, Arlas kundportal och mail, kommer du även ge service via Facebook. Du kommer att arbeta i SAP och SAP CRM. I dina arbetsuppgifter ingår även att ta fram brev till kunder samt ge intern information på både svenska och engelska.

Skicklig kommunikatör med känsla för kundens behov
Vi söker dig med 1-3 års erfarenhet inom customer service. Du kombinerar en relevant eftergymnasial utbildning med erfarenhet av en drivande roll. Du har goda kunskaper i Microsoft Office (främst Excel) och gärna erfarenhet av SAP. Om du dessutom har erfarenhet av förbättringsarbete som till exempel Lean är det meriterande.

Du är en skicklig kommunikatör i tal och skrift, både på svenska och engelska. Det är också viktigt att du har telefonvana och att du är van vid att hantera mejl och sociala medier. För att lyckas i den här rollen behöver du förstå både kundens och den egna organisationens behov, allt för att nå bästa resultat tillsammans med oss. 

Vi gör ett löpande urval så skicka in din ansökan redan idag!

Ansökan och kontakt
Ansök senast den 14 december. Välkommen att kontakta Anna Milton, Manager Customer Communication på +46 70 848 42 84 för mer information om tjänsten.

Ansök via denna LÄNK.

 

*LI-HF

Sweden